Reklam

Başkan Çalışkan mahalle temsilcileriyle bir araya geldi

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti merkez ilçe mahalle temsilcileri ..

Başkan Çalışkan mahalle temsilcileriyle bir araya geldi
Editör: Karamanca
12 Nisan 2018 - 13:45




Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti merkez ilçe mahalle temsilcileri ile bir araya geldi. Karaman Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çalışkan; son dört yılda yapılan hizmetlerin, 2014 yılına gelen süreye bakıldığında her alanda nerdeyse dört katına ulaşmış olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, dün akşam (11 Nisan 2018 Çarşamba) mahalle temsilcilerine yönelik değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başkan Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er ve parti yöneticilerinin de katıldığı toplantıda dört yıllık belediye başkanlığı döneminde Karaman’a kazandırılan yatırımlar ve yeniliklerden bahsederek bundan sonraki süreçte gerçekleşecek projeleri anlattı.

AK parti İl Başkanı Mehmet Er’in selamlama konuşmasının ardından sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; “Geçen dört yıla bakıldığında yapılan yatırımlarla her alanda gelişen bir Karaman’ın ve güçlenen bir belediyenin olduğu açıkça görülmektedir” dedi. Bakanlıklarla birlikte yürütülen projelerin hepsinde Karaman Belediyesi’nin gerek imar, gerekse altyapı olarak destek verdiğini belirten Başkan Çalışkan, zaman zaman projelerin hizmete girmesinde ufak gecikmeler yaşandığını, bunun da kurumlar arası prosedürlerden ve işi yapan yüklenici firmaların değişmesinden kaynaklandığını ifade etti. Her ne olursa olsun Karaman’ı daha da geliştirecek olan bu yatırımların tek tek hizmete girdiğini, önümüzdeki süreçte de yeni projelerin hayata geçerek Karaman’a kazandırılacağını söyledi.

Serbest Bölge, Lojistik Merkez, Teknokent, Piri Reis Vadisi, Emekli ve İşçi Konutları, 15 Bin Kişilik Yeni Stadyum, 3 Bin Kişilik Kapalı Spor Salonu, Havaalanı, İbrala Barajı İçme Suyu Projesi, Aktekke Kent Meydanı, Topucak Yenileme Alanı, Hızlı Tren ve Çevre Yolu’ndaki çalışmaların son durumları hakkında bilgi veren Başkan Çalışkan, AK Parti merkez ilçe mahalle başkanlarına seslenirken belediye yatırımları konusunda da şunları söyledi:

“Son dört yıla baktığımızda kendini geliştiren, bütçesini yatırıma dönüştüren ve her geçen gün büyüyen bir Karaman Belediyesi görüyoruz. 2014 yılına kadar yapılan hizmetlerin çok daha fazlasını biz bu dönemde gerçekleştirdik. Asfalt, kaldırım, altyapı, park, yeşil alan ve toplu konut gibi çalışmalarımız nerdeyse dört katına ulaşmış durumda. Bu süreçte araç parkımızı güçlendirdik, şehir içi ulaşımda otobüs sayımızı otuz üçe çıkararak vatandaşlarımızın istedikleri yerlere rahatlıkla ulaşmalarını sağladık. Karaman ölçekli bir il de şu anda sekiz tane köprülü kavşak, alt ve üst geçit hizmet veriyor. Bunun yanında henüz projede olan ve tamamlanmak üzere olanlar var. Doğukışla vadisindeki üst geçitteki yolun dar olduğunu söyleyenler var. İmar da neyse biz onu uyguluyoruz. Karaman Belediyesi çöpten ve güneşten bütçesine kazanç sağlayan bir belediye. Çöpten ve güneşten elde ettiğimiz elektriği belediyemizde, Seyir Terasları ve Necmettin Erbakan gibi büyük parklarımızın aydınlatmasında kullanıyor, ayrıca dağıtım şirketiyle mahsuplaşmak suretiyle kazanç elde ediyoruz. Şu anda Karaman Belediyesi’nin bütçesi 200 Milyon TL. Basında Karaman Belediyesi’nin borçlu olduğu yazıldı, başka şehirlerle kıyaslandı. Biz öyle çok borçlu bir belediye değiliz, 60. sıradayız. Bütçeyi göze aldığınızda bu gayet normal bir durum. 2000-2009 yılları arasında personele giden bütçe ortalama % 41,5 iken yatırıma ayrılan pay ise ortalama % 13 civarında. 2009 yılından sonra dengeleşmeye başlayan bu oranlar, 2014-2017 yılları arasında personel gideri % 18,67’ye, yatırıma ayrılan bütçe ise % 37,59 şeklinde gerçekleşmiş durumda. Görüldüğü üzere Karaman Belediyesi, gelirini yatırıma harcayan bir belediye haline gelmiş. 

Tüm bunları birlik ve beraberlik içerisinde geçekleştirdik. Karaman'a ve ülkemize daima hizmet ederek, vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmek ve daha yaşanabilir bir kent için sürdürdüğümüz hizmet aşkı devam edecek. Bu uğurda emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, değerli milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker'e, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarımıza, belediyemiz çalışanlarına ve en önemlisi her daim bizlere güvenen ve destek olan milletimize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”   
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum