Reklam

AKAMİB'in ihracatı yüzde 5 arttı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (AKAMİB) ihracatı, mart ayında yüzde 5 artış göstererek 53 milyon 189 bin dolar olarak gerçekleşti..

AKAMİB'in ihracatı yüzde 5 arttı
Editör: Karamanca
06 Nisan 2018 - 08:52




Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (AKAMİB) ihracatı, mart ayında yüzde 5 artış göstererek 53 milyon 189 bin dolar olarak gerçekleşti.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) yapılan açıklamaya göre, 2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre, Türkiye mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla yüzde 17 oranında artış göstererek 456 milyon 639 bin dolar olarak gerçekleşti. Sektörün mart ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı ise yüzde 3 oldu.
2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren AKAMİB Başkanı Bülent Aymen, AKAMİB’in ihracatında 1. sırada yüzde 64 oranında pay ile yaklaşık 34 milyon dolar ihracatı olan mobilyalar ürün grubu ihracatı yer aldığını belirterek, “Kayseri mobilya ürün grubu ihracatında yaklaşık yüzde 80 paya sahip. Kayseri’de başlatılması planlanan URGE Projesi için Kayserili üye firmalara ziyaretler gerçekleştirilerek projenin tanıtımını sağladık. Çalışmalarımız Mersin ilinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz içinde devam ediyor. Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen toplantı ile Mersinli firmalar ile de bir araya gelerek firmalarımızı bilgilendirdik” dedi.
İtalya’ya mobilya ihracatında yüzde 137 artış
Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün mart ayında en önemli pazarının Irak olduğuna dikkat çeken Aymen, “AKAMİB ihracatında Irak pazarını Almanya ve İsrail takip etti. Mart ayında dikkat çeken pazar İtalya olurken, Türkiye sektör ihracatında yüzde 248 artış gösterdi. AKAMİB ihracatında ise yüzde 137 oranında artış göstererek en çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında 5. sırada yer aldı” diye konuştu.
Sektör ihraç pazarlarını da değinen Aymen, yaklaşık 2 senedir yürütülen kereste-palet sektörü URGE projesinde gerçekleştirilecek 6. heyetin İtalya pazarına olacağını kaydederek, pazar araştırmalarının AKAMİB ihracatında yüzde 3 paya sahip Ürdün için devam edeceğini aktardı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum