Pekoğlu: Başkanlığı nüfuz sahibi olmak olarak görenler!

Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkâr Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu...

Pekoğlu: Başkanlığı nüfuz sahibi olmak olarak görenler!
Editör: Karamanca
23 Mart 2018 - 16:33




Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkâr Odası Başkanı Selahaddin Pekoğlu, haber sitemizi ziyaret ederek Birlik başkanlığı seçim çalışmalarına dair bilgiler verdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimlerinin Mayıs’ın ilk haftası gibi yapılmasının muhtemel gözüktüğünü belirten Pekoğlu, ‘’Kendi oda seçimlerimizi geçirdikten hemen sonra birlik seçimleri için çalışmalara başladık, sahadayız’’ dedi. Sorunların çözümlerinin kolay olmadığının ve önemli bir yüke talip olduklarının farkında olduklarının altını çizen Pekoğlu ziyarette;

‘’Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, toplumda esnaf arası uzlaşmayı sağlayan ve kalkınmaya yönelik çalışmaların başlatılmasına katkı ve destek veren bir kurum olmalıdır. Bu durum esnafın ve esnafı yönetenlerin ortak mesuliyetidir. İlimizdeki genç, dinamik müteşebbis esnafın heyecanına cevap verebilecek, aynı heyecanı taşıyan yöneticiler olmadıkça ilerleme de kaydedilemez. İlerleme, çalışma disiplinine sahip, inançlı kadrolarla gerçekleşir. Yönetici mazeret bulan veya bulmaya çalışan değil, çözüm üreten kişi olmalıdır.

Halen başkanı olduğum odamızın devir aldığımız günden bu yana geldiği nokta ve mesleki kaynaşma durumu ortadadır. Biz, ekip arkadaşlarımızla yola çıkarken ilk olarak ‘neden aday olmalıyız’ sorusuna cevap arayarak başladık. Nitekim ‘bu böyle olmalı’ dediğimiz ne varsa adım adım yerine getirdik. Bir ilin esnaf ve sanatkârı gelişim gösteremiyorsa, bunun sorumlusu, o esnaflara başkanlık etmeyi nüfuz sahibi olmak olarak görenlerdir. Bizim hedefimiz; esnafı koruması gerekenlerin, ellerindeki makam ve imkânları korumaya çalışma durumlarını, taassubu kırmaktır.

Konu ‘harcama’ olduğunda yaratıcılıkta sınır tanımayan cin fikirlerin, esnaf sorunlarının çözümünde akîl baliğ olmamış düşünceler ortaya sürmesini kabullenmemiz ve esnafı kaderine terk etmemiz düşünülemez. Biz ancak, esnafımızın gücüne ve azmine güveniyor, onlardan güç alıyoruz. Dolayısı ile tüm ekip arkadaşlarımla birlikte talip olduğumuz görevin hakkını vermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz’’ sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum