Öğrenciler, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Tekin Karaköse'nin kabrini ziyaret

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular köyünde, ilk ve ortaokul öğrencileri, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Tekin Karaköse’nin kabrini ziyaret ederek dua etti..

Öğrenciler, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Tekin Karaköse'nin kabrini ziyaret
Editör: Karamanca
20 Mart 2018 - 08:17




Kütahya’nın Pazarlar ilçesine bağlı Sofular köyünde, ilk ve ortaokul öğrencileri, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Tekin Karaköse’nin kabrini ziyaret ederek dua etti.
Sofular İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programın ardından; öğrenciler Türk bayrağı açtı ve Sofular Köyü kabristanlığına kadar yürüdü.
Öğrenciler Şehit Jandarma Onbaşı Tekin Karaköse’nin mezarı ziyaret etti. Öğrencilerin Kuran-ı Kerim okuyup, dua etti bu etkinliğin ardından okul yemekhanesinde Çanakkale Savaşı’nın menüsü olan kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramı yapıldı. Taşımalı öğrenciler yemeklerini arkadaşlarıyla paylaştılar.
22 Mart 2018 Perşembe günü bütün okul öğretmen ve öğrencilerinin Çanakkale’de olacağını belirten Okul Müdürü Ali İhsan Poslu, “Çanakkale ve şehitlik mertebesinin Türk toplumunda önemli bir yeri var. Ancak bir Türk anası evladını vatan uğruna şehit olmaya gönderebilir ve ancak bir Türk babası evladıyla aynı siperde çatışıp aynı anda şahadet şerbetini içmenin tadını alabilir. Mehmet Akif’inde dediği gibi Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir; Değil mi sinede birdir vuran yürek yılmaz! Cihan yıkılsa, emin ol, bu cephe sarsılmaz. Bu gün geleceğin teminatı olan çocuklara Çanakkale’yi ve şehitlik mertebesini bu kadar güzel anlatan öğretmenlerimize ve programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.(MB-EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum