Reklam

KMÜ ile KGTÜ arasında işbirliği protokolü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı..

KMÜ ile KGTÜ arasında işbirliği protokolü
Editör: Karamanca
17 Mart 2018 - 07:08




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
KMÜ Rektörlük Makamında düzenlenen imza törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ve KGTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’ün yanı sıra KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Oktay ve Prof. Dr. Birol Üner ile KGTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Konukseven katıldı. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile KGTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş tarafından imzalanarak yürürlüğe giren protokol; iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, öğretim elemanı değişimi, kitap ve çeşitli yayınların değişimi, ortak bilimsel amaçlı toplantılar düzenlenmesi, ortak araştırmalar ve Ar-Ge işbirliklerinin yapılması, ortak müfredat faaliyetleri, lisansüstü öğrencilerine akademik danışmanlık ve/veya eş danışmanlık ile tezlerin yürütülmesi konusunda işbirliği, ortak bilimsel ve teknik geziler, ortak yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonları, kültür, sanat ve spor alanlarında ortak çalışmalar, ulusal ve uluslararası düzeyde ortak tanıtım faaliyetleri yapılmasını öngörüyor. Protokol imza töreninin ardından açıklamada bulunan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, "İki üniversite arasındaki işbirliğimizin büyüyerek gelişmesini diliyorum" temennisinde bulunurken KGTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş de, "Bu değerli protokolü somut projelerle, eğitim işbirlikleriyle hayata geçireceğiz" dedi.
KGTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Konukseven ise öncelikle KGTÜ Kurucu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk’a teşekkür ederek protokolün iki üniversite için de hayırlı olmasını diledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum