Reklam

İl Başkanı Ünver: İstiklal Marşımıza dokundurtmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Başkanı Avukat İsmail Atakan Ünver 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ünver'in mesajı şöyle;

İl Başkanı Ünver: İstiklal Marşımıza dokundurtmayacağız
Editör: Karamanca
16 Mart 2018 - 10:01




Mübarek kanlarıyla suladıkları vatanımızı vatan yapan şehitlerimizi ve yurdumuzun işgalden kurtarılması için başlatacağımız Ulusal Kurtuluş Savaşı'mızın müjdecisi Çanakkale zaferini andığımız, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü" dolayısıyla tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Çanakkale savaşlarında bir yıldız gibi doğan ve Türk Milleti'nin makus talihini yenmesine önderlik eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle anıyorum.

Şühedanın kanıyla bezenmiş bu topraklar, Türk'ün son ve değişmez vatanıdır. Herkes bilmelidir ki bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Bu önemli günde son zamanlarda köpürtülen İstiklal Marşı'mız üzerindeki tartışmalara bir kaç cümle de olsa değinmeden edemeyeceğim. Anayasamızın değiştirilemez hükümleri arasında yer alan ve binlerce yıllık şanlı Türk tarihinin destansı bir özeti olan İstiklal Marşı'mızı tartışmak, hangi makam ve mevkide olursa olsun hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi haddi de değildir. Hele hele bir siyasi parti genel başkanının böyle bir tartışmanın fitilini ateşlemesi kabul edilemez. Sözde milliliği kimseye bırakmayan bu zihniyetin, İstiklal Marşı'mızı dahi tartışmaya açması, her ne yaparlarsa yapsınlar her ne söylerlerse söylesinler, geçmişte ayakları altına aldıklarını söyledikleri her türlü milliyetçiliğin üzerinden ayaklarını hâlâ kaldırmadıklarını ortaya koymaktadır. Onların bu tutumları bizi şaşırtmasa da milliyetçilik noktasında kimseyi kendine eş değer görmeyen, hattâ Atatürkçülük konusunda bile ona buna ders vermeye kalkan bazılarının sus pus tavrı bizleri şaşırtmaktadır. Bu sus pus tavra bakınca da "oturduğunuz koltuklar bu kadarmı kıymetli" demekten kendimizi alamıyoruz.

İstiklal Marşı'mız Türk'ün ve kendisini Türk hissedenlerin içlerinden gelerek ve coşkuyla okuduğu, söylediği ve hissettiği millî marşımız, kahramanlık destanımızdır. Biz anamızdan, babamızdan, atamızdan böyle gördük, böyle öğrendik, böyle bildik. İstiklal Marşı'mızı beğenmeyenler ya da bestesiyle güftesiyle ondaki eşsiz duyguyu hissedemeyenler, "dombra" mı söylerler yoksa "dımbrı" mı yaparlar o kendilerinin bileceği iş. Eminiz ki Türk Milleti, kahramanlık destanımıza, İstiklal Marşı'mıza dokunulmasına, asla izin vermeyecektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle milli kurtuluş destanımız İstiklal Marşı'mızın yazılmasına ilham veren ve döktükleri kanla anlam kazandıran tüm şehitlerimizi rahmet; başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'mızın kahramanlarını ve tüm gazilerimizi şükranla anıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum