Mersin'den 2 hekime yılın hekimi ödülü

Sağlık Bakanlığı’nın ’yılın hekimi’ uygulaması kapsamında 81 ilden seçilen hekimler Sağlık Bakanlığında düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende Mersin’den 2 doktora yılın hekimi ödülü verildi..

Mersin'den 2 hekime yılın hekimi ödülü
Editör: Karamanca
15 Mart 2018 - 14:15




Sağlık Bakanlığı’nın ’yılın hekimi’ uygulaması kapsamında 81 ilden seçilen hekimler Sağlık Bakanlığında düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende Mersin’den 2 doktora yılın hekimi ödülü verildi.
Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Şehir Hastanesi’nde görevli anestezi uzmanı Dr. Ali Can ve acil tıp uzmanı Dr. İbrahim Akça, yaklaşık bir yıl önce hizmete giren Mersin Şehir Hastanesi’nin taşınması sürecinde, ameliyathane ve acil servis hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal vermeden taşınması ve yeniden yapılanma sürecindeki katkılarından dolayı bu ödüle layık görüldüler. Kendilerini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Dr. Ali Can, hekimlik mesleğinin kutsal bir iş olduğuna değinerek, "İçinde insan sevgisi olmayan birisinin bu işi yapması mümkün değil. Uzun ve meşakkatlı bir eğitim sürecinin sonunda başladığımız meslek hayatında sürekli olarak kendimizi yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Meslek aşkı ve insan sevgisi olmadan bu işi yapmak çok zor. Sağlık çalışanları ailesinden ve sosyal hayatından fedakarlık ederek hizmet veriyor. Bir hekim olarak hasta ve hasta yakınlarından isteğimiz sağlık çalışanlarına karşı daha anlayışlı davranmaları" dedi.
Dr. İbrahim Akça ise Mersin Şehir Hastanesi’nin Türkiye’de hizmete giren ilk şehir hastanesi olduğuna vurgu yaparak, taşınma sürecinde hastaların mağdur olmaması için açılış öncesinde çok yoğun mesai harcadıklarını ve bu süreci yüz akıyla tamamladıklarını söyledi. Akça "Taşınma sürecinde ve öncesinde üzerimizde çok büyük bir baskı vardı. Gerçekten çok önemli bir planlama ile ilimizde bulunan iki hastaneyi yeni açılan Şehir Hastanesi bünyesinde birleştirdik. Bu süreçte yanımızda olan ve bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü, taşınma ve yeniden yapılanma sürecinde birlikte hizmet verdiğimiz tüm arkadaşlarım adına aldım" diye konuştu.
Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yılın hekimi seçilen Can ve Akça’yı tebrik ederek, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diledi. Bahçacı "Bütün hekimlerimiz aslında yılın hekimi ödülüne layık. Yılın hekimini seçme sürecinde çok zorlandık. Fakat Mersin Şehir Hastanesi bizim için çok önemli. Bizim gözbebeğimiz. Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çalışanlarımızın üstün gayretleri ile kurumsal kimliğini kazandı. Biz de bu süreçte üstün gayret gösteren arkadaşlarımızın bu ödülü almalarını istedik. İnşallah başarılı çalışmaları devam edecektir" şeklinde konuştu.
81 ilden seçilen yılın hekimleri ve illerin sağlık idarecileri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum