Mut'u bağlayalım derken O beldeden oluyoruz!

Karaman’ın Sarıveliler ilçesine bağlı Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay...

Mut'u bağlayalım derken O beldeden oluyoruz!
Editör: Karamanca
14 Mart 2018 - 21:31




Alanya'da yayın yapan Haber Alanya Gazetesi geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir haberle önemli bir ziyareti duyurdu. Habere şöyle; Karaman’ın Sarıveliler ilçesine bağlı Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay, il olmak için çalışma yapan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel‘i makamında ziyaret ederek, “Alanya il olsun, biz de ilçesi olalım” dedi.

Göktepe Belediye Başkanı Talay, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e yaptığı ziyarette, “Bütün Göktepe ile birlikte Alanya’nın il olma yolunda yapacağı her çalışmasında arkasındayız.” dedi.

Alanya Belediyesi encümen odasında gerçekleşen ziyarette önemli açıklamalar yapan Talay, şunları söyledi:

“Bugün bizim açımızdan oldukça önemli bir gün. Bizim bu şehirle coğrafyamızdan öteye tarihsel anlamda bir dostluğumuz, kardeşliğimiz var. Burada ortak kaderimiz var. 1989 yılında bizi belde olarak Sarıveliler’e bağladılar. Bu bağlantının ardından Göktepe çok fazla göç verdi. Şu anda Göktepe’de bulunan nüfustan fazlası değişik illerde yaşıyorlar. Alanya’nın il olması tabiri caizse bizim için kurtuluştur. Alanya’nın il olma konusunda yapacağı her çalışmada arkasındayız.

Biz Alanya’nın il olmasını, bu vesileyle de kendi ilçeliğimizi talep ediyoruz. Herkesin bu görüşe hak vereceğine inanıyorum.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Talay’a teşekkür ederek, “Göktepeli vatandaşlarla bizler aynı yörenin insanları, aynı kültüre, aynı medeniyete sahip ve aynı kaderi paylaşan insanlarız. Onların Alanyamızın il olmasını canı gönülden istediklerini biliyoruz. Şehrimizin konforunu Göktepe’de de yaşamak adına bizlerle olan kültürel bağlarını ve ticari faaliyetlerini arttırmak için, bizlerin il olması durumunda kendilerinin de ilçe olabilmesi için gerekli dosyalarını bizlere ilettiler.

İl olmamız durumunda bu konuda bizler de gerekli müracaatlarımızı, gerekli hamlelerimizi yapacağız. Başkanımızı ve bölge vatandaşlarını bu konudaki medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor, taleplerini kesinlikle kulak arkası ermeyip yetkili mercilere ulaştırmak adına elimizden geleni yapacağımızı bilmelerini istiyorum. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyor, Alanyamızın il, Göktepe’nin de ilçe olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantı sonrası Göktepe Belediye Başkanı Osman Talay, gerekçeli taleplerinin bulunduğu dosyayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e takdim ederek, yardımları için teşekkür etti.

alanya ya bağlanmak istedi

osman talay

göktepe belediye başkanı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum