Karaman'da müteahhitin bahsettiği dükkan yandı!

Karaman'da geçtiğimiz günlerde site sakinlerinin demokratik hakkına karşı medya

Karaman'da müteahhitin bahsettiği dükkan yandı!
Editör: Karamanca
14 Mart 2018 - 10:15




Karaman'da geçtiğimiz günlerde site sakinlerinin demokratik hakkına karşı medya üzerinden meydan okuyan müteahhitin bahsettiği işyeri yandı.

Edinilen bilgiye göre, Şubat Ayı içerisinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Karamanlı müteahhit Ali alkan Eğilmez, kendisinin yaptığı 7 katlı site içerisindeki dükkanı site sakinlerine kızarak tekel veya ganyan bayiliği yapan firmalara ücretsiz vereceğini duyurmuştu. Müteahhit Eğilmez'in 'servet düşmanları' olarak nitelendirdiği site sakinleri, site içerisindeki dükkanın fırın olarak faaliyet göstermesine imza vermemişti. Açıklamasında ''Boş durduğu zaman bizim canımızı sıkıyor, herkesin canını sıksın'' diyen müteahhitin bahsettiği dükkan yandı.

(Olayın başlangıcını anlatan ilgili habere gitmek için görsele tıklayınız)

Konuyla ilgili haber sitemize konuşan bir vatandaş; ''Bu müteahhit site sakinlerine daireleri satarken bahsettiği dükkanı 'Depolu dükkan' olarak gösterip sattı. Daha sonradan orayı fırına çevirmek istediğini belirtti ancak, site sakinleri buna imza vermeyerek karşı çıktı. Bunun üzerine kendi müşterilerini deyim yerindeyse terbiye eder gibi ''fırına müsade verilmezse tekel bayisi açılır, ganyan bayisi açılır'' şeklinde tehdit etti. Aslında bu site sakinlerine değil demokrasiye açık bir tehditti.

Bu müteahhit satarken o işyerinin fırın olacağını belirterek müşteri arasaydı bu daireleri satabilir miydi? veya şu anda ikamet edenler alırmıy dı? Dolayısı ile baştan belirtilmemiş bir olayın sonradan gelişmesi site sakinlerinin imza ve onayı ile mümkün olacaktır. Kanunda böyle diyor. Müteahhit medya üzerinden site sakinlerine meydan okudu, 'imza vereceksiniz' imasında bulundu. Malesef hiçbir yetkili, müteahhite 'ne oluyoruz' deyipte bu site sakinlerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın hazzını yaşatmak adına bir adım atamadı. Müteahhit 'param var, o halde bana herşey mübah' mantığı ile hareket ediyor. Akşam gerçekleşen yangının bir kundaklama olduğu ve site sakinlerine bir gözdağı verilmek üzere planlandığı yönünde kanaatlerimiz var. 

Ayrıca, fırına izin verilmediği takdirde kiraya vermeyi düşündüğü sektörleri de toplumda aşağılamış oluyor. Yani fırın olmazsa tekel bayisine, ganyan bayisine, tütüncüye kiraya veririm demek ne anlama gelir? Biz, herkesin işine ekmeğine saygı duyarız, ancak belliki o işleri yapanları çevresindeki komşuları için bir tehdit olarak görüyor. Bu konuya devletimiz bir an evvel el atmalıdır, dağ başında olmadığımız ve buranın bir devlet olduğu bu şahsa hissettirilmelidir'' sözlerine yer verdi.

Öte yandan site sakinlerinin müteahhit hakkında bugün savcılığa suç duyurusunda bulunacakları öğrenildi.

ali alkan eğilmez

eğilmez müteahhitlik

karamandaki müteahhit

anti demokrat

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum