Çinli turisti gasp eden şüphelileri mavi mont ele verdi

Konya’da Çinli turistin fotoğraf makinesi ve parasını gasp eden 4 şüpheli, olaydan 8 saat sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelileri, içlerinden birinin giydiği mavi mont ele verdi..

Çinli turisti gasp eden şüphelileri mavi mont ele verdi
Editör: Karamanca
08 Mart 2018 - 12:03




Konya’da Çinli turistin fotoğraf makinesi ve parasını gasp eden 4 şüpheli, olaydan 8 saat sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelileri, içlerinden birinin giydiği mavi mont ele verdi.
Olay, dün saat 06.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Hamidiye Mahallesi Alaaddin Tepesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 7 gün önce turistik gezi amacıyla Konya’ya gelen 61 yaşındaki Çinli Zhen Wen Ji sabah saatlerinde Alaaddin Tepesi’ne çıkarak fotoğraf çekmeye başladı. Bu sırada daha önce Çinli turisti takip ettiği öğrenilen 2 kişi Zhen Wen Ji’nin yanına gelerek fotoğraf makinesini ve çantasını gasp etmeye çalıştı. Çinli turistin direnmesi üzerine 2 kişi daha gelerek Zhen Wen Ji’n çantasını, fotoğraf makinesi, makineye ait lens ve 2 bin 370 Yuang, 659 dolar, 500 euro ile 2 bin 555 lirasını gasp etti. Şüpheliler olaydan sonra kaçarken Zhen Wen Ji tercüman yardımıyla polise haber verdi. İhbar üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

Mavi renkli mont gaspçıları ele verdi
Olayın yaşandığı bölgede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, gaspçılardan birinin üzerinde mavi mont bulunduğunu tespit etti. Polis ekipleri 4 şüphelinin Konya’dan ayrılabileceği ihtimali üzerine il giriş ve çıkış noktalarında bulunan uygulama noktalarına bilgi verdi. Şüphelilerin kaçtığı bölge üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, şehir dışına kaçmak üzere otomobilde bulundukları tespit edilen şüpheliler T.M., (28) M.C., (29), M.E. (19) ile mavi mont giyen S.B.’yi (21) olaydan 8 saat sonra yakalanarak gözaltına aldı.

Bir yerden para bulabilir miyiz, diye evden çıkmışlar
İfadeleri alınmak üzere gasp büroya götürülen şüphelilerin olayın gerçekleştiği günün sabahı “Bir yerden para bulabilir miyiz” diyerek evden çıktıkları öğrenildi. Şüphelilerin Alaaddin Bulvarı civarında dolaşırken Çinli turisti görüp takip ederek gasp ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Yakalanan şüphelilerin üzerinde Zhen Wen Ji’nin çantası, 25 bin lira değerindeki fotoğraf makinesi, lens ve parasının bir kısmı ele geçirildi. Şüpheliler Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinden sonra adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum