İş-Kur destekli 4 kurs bir arada

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan eğitim kurslarına 4 yeni kurs daha eklendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından eğitimi yapılan kurslara katılan vatandaşlara İş-Kur tarafından günlük 25 lira ödeneceği bildirildi..

İş-Kur destekli 4 kurs bir arada
Editör: Karamanca
07 Mart 2018 - 08:38




Kütahya’nın Simav ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan eğitim kurslarına 4 yeni kurs daha eklendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından eğitimi yapılan kurslara katılan vatandaşlara İş-Kur tarafından günlük 25 lira ödeneceği bildirildi.
Simav Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Aktay, İş-Kur işbirliği ile seracılık, mantar yetiştiriciliği, sert kabuklu meyve yetiştiriciliği ve sürü yönetimi kursu açtıklarını belirtti. Aktay, kurslara devam zorunluluğu olduğunu ve günlük 25 lira ücret ödeneceğini, kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini ifade etti.
Aynı anda başlatılan 4 kursun eğitim çalışmaları, Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personellerinden, Ziraat Mühendisleri Alper Köksal, Erengül Kaya, Aydan İzmir, Selahattin Balcı, Ziraat Yüksek Mühendisi Nilay Özaltaca, Ziraat Teknikerleri Mesut Arıkan, Şerif Şayır, Mehmet Akçay, Veteriner Hekimler Ali Dönmez, Faruk Ersöz, Ersin APA ve Nebi Çakır tarafından yapılıyor.
Sürü yönetimi kursiyerlerinden Seçil Şimşek, geçen yıl seracılık kursunu tamamlayıp, Naşa Beldesinde kendi serasını kurduğunu belirtirken, şimdi de sürü yönetimi kursundan öğrendikleriyle, bilinçli bir hayvancılık yapacağını söyledi. (MEİ-EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum