Hırsızlar içme suyu tesislerine zarar verdi

Tekirdağ Su Ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’ne ait Kapaklı ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesindeki içme suyu tesislerinin duvarını kıran kimliği belirsiz kişiler, tesisteki ekipmanlar tahrip edilerek, 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu çalındı..

Hırsızlar içme suyu tesislerine zarar verdi
Editör: Karamanca
05 Mart 2018 - 08:19




Tekirdağ Su Ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’ne ait Kapaklı ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesindeki içme suyu tesislerinin duvarını kıran kimliği belirsiz kişiler, tesisteki ekipmanlar tahrip edilerek, 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu çalındı.
Hırsızlık olayıyla ilgili TESKİ’den yapılan açıklamada, “4 Mart 2018 Pazar günü 11.15 civarında TESKİ Alo 185 Çağrı Merkezine Kapaklı Karaağaç Mahallesinde su kesintisi ihbarı geldi. İhbar üzerine Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Tesislerini kontrol eden ekiplerimiz, tesislerimize saldırı yapıldığını görmüş ve derhal ilgili makamlara bilgi vermiştir. Yapılan ilk incelemelerde Kapaklı İlçesi Karaağaç ve Yanıkağıl Mahallelerinin su ihtiyacını karşılayan, Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Deposu ve İçme Suyu Terfi Merkezine kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunulduğu tespit edilmiştir. Yapılan saldırı sonucunda tesislerimiz tahrip edilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir. Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Tesislerinin tel örgüleri kesilerek, bahçe kapısı kırılmıştır. İçme suyu terfi istasyonunun bina duvarı kırılarak yıkılmış ve içeriye girilmiştir. İçeride bulunan ekipmanlara zarar verilmiştir. Elektrik panolarına zarar verilerek tesiste enerji kesintisine sebep olunmuştur ve akabinde su kesintisi yaşanmıştır. 15 metre elektik kablosu kesilerek çalınmıştır. Ayrıca içme suyu terfi merkezine 250 metre mesafede bulunan içme suyu kuyusunda bulunan elektrik panosuna da zarar verildi” denildi.
Yapılan açıklamada, "Eylemin organize bir şekilde düzenlenmiş olması ihtimali yüksektir. Yapılan eylem doğrudan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ Genel Müdürlüğünü hedef almaktadır. Sonuç itibariyle TESKİ Genel Müdürlüğü olarak yetkili makamlara durum derhal bildirildi. Konu hakkında Kapaklı Kaymakamı ve İlçe Jandarma Komutanlığımızın da bilgisi vardır. Konunun ivedilikle araştırılarak gereğinin yapılacağına inanıyoruz ve konunun takipçisi olacağız. Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Tesislerimize yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz” denildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum