Silahlı hırsız yakayı ele verdi

Adana’da oto kiralama iş yerine giren hırsızlar, 3 cep telefonu ve dizüstü bilgisayarı çalıp kaçtı. Bu anlar saniye saniye kameralara yansırken, silahlı hırsız, polis tarafından yakalandı..

Silahlı hırsız yakayı ele verdi
Editör: Karamanca
03 Mart 2018 - 06:56




Adana’da oto kiralama iş yerine giren hırsızlar, 3 cep telefonu ve dizüstü bilgisayarı çalıp kaçtı. Bu anlar saniye saniye kameralara yansırken, silahlı hırsız, polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre olay, 21 Şubat günü Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, oto kiralama iş yerine mutfak camını zorlayarak giren hırsızlar, buradan 3 cep telefonu ve bir dizüstü bilgisayarla birlikte iş yeri çalışanı Mehmet Tayfun Özsoy’a (36) ait cüzdanın içerisindeki kimliği çaldı. Özsoy, durumu hemen polise bildirdi. Şikayet üzerine iş yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde hırsızların birinde tabanca olduğu görüldü. Ekipler, iş yeri sahibi Süleyman Cem Ergün (51) ve Mehmet Tayfun Özsoy’un ifadesini aldı.
Olay anı kameralara saniye saniye yansırken, bu görüntülerden yola çıkan polis, zanlıların Mehmet A. ile M.T. olduğunu tespit etti. Ekipler, 28 Şubat’ta Mehmet A.’yı merkez ilçe Seyhan’a bağlı Gazipaşa Mahallesi’ndeki evinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlı, emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etti. Mehmet A., iş yerinden çaldığı ve evinde sakladığı dizüstü bilgisayarla bir adet cep telefonunu polise teslim etti. Olay günü M.T. ile birlikte alkol aldıklarını anlatan Mehmet A., “Alkolün de etkisiyle ikinci kattaki iş yerine tırmanarak girip, hırsızlık yaptık” dedi.
Olay esnasında iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüleri izleyip, hem kendisini hem de suç ortağı olan M.T.’yi teşhis eden Artüç, “Tüm bu yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım” savunmasını yaptı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Mehmet A., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Polis firari M.T.’nin yakalanması için çalışma başlattı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum