Reklam

″Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı″nda en ileri teknolojiler sergileniyor

Endüstri alanında en ileri teknolojilerin sergilendiği FIT ’18-Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı, İzmir’de ilk defa kapılarını ziyarete açtı..

″Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı″nda en ileri teknolojiler sergileniyor
Editör: Karamanca
22 Şubat 2018 - 12:15




Endüstri alanında en ileri teknolojilerin sergilendiği FIT ’18-Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı, İzmir’de ilk defa kapılarını ziyarete açtı.
Üretim anlayışını dönüştürecek yenilikçi çözümlerin tanıtılacağı FIT ’18-Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı, İzmir’de düzenlenen törenle açıldı. 4 gün boyunca açık kalacak olan ve endüstriyel çözümler alanında teknolojinin geldiği son noktayı gözler önüne seren fuarda makineler arası iletişimden yapay zekaya üretim ve hizmet biçimlerini değiştirmeye aday pek çok yeni teknoloji tanıtılıyor. Tek çatı altında 5 ayrı endüstriyel fuarı birleştiren FIT ’18 kapsamında otomasyon, elektrik elektronik ve enerji, hidrolik-pnömatik, bina otomasyonu ve zayıf akım sistemleri, metal işleme katılımcılara potansiyel müşterileriyle tanışma fırsatı sunacak.
Fuarı organize eden Bileşim Fuarcılık’ın Genel Müdürü Melis Üstün Hanay, “Fuar kapsamında otomasyon, elektronik, elektrik, enerji, robot özel bölümü, hidrolik pnömatik, metal işleme, bina otomasyonu ve zayıf akım sistemleri fuarı var. Bu bir endüstri fuarı ve endüstriye dair fabrikayı kurup açmaktan içindeki makinalara, üretim bantlarından üretimin başlayıp devam etmesine, hatta içerideki iş güvenliğine kadar her şeyi kapsayan bir fuar oldu. Çok memnunuz, 10 bin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. İlk sene olmasına rağmen 10 bin metrekare alana kurulmuş bir fuar. Aslında İzmir endüstri deyince ilk akla gelen yerlerden olmamasına rağmen çok yoğun bir ziyaretçi akışı var. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Bu sene fuarcılık alanında da yenilik uyguladıklarını dile getiren Hanay, fuardan önce online randevu ve kayıt sistemi açarak katılımcıları ve ziyaretçileri birebir eşleştirme sistemi yaptıklarını ve bunun da olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi.

"Endüstri 4.0’a dair önemli adım"
Sanayi devrimlerinin yeni bir ayağı olan endüstri 4.0 için de fuarın ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Hanay, “Ülkece en büyük dertlerimizden birisi endüstri devrimlerine çok geç kalmış olmak. Bu sefer çok şükür ki gayet öncüsü olarak ilerliyoruz. Endüstri 4.0 dediğimiz şey üretim sistemlerinin değişip daha verimli, kişiselleştirilebilir hale gelmesi aslında. O çok korktuğumuz makinelerin bizi ele geçirmesinden ziyade bizim makineleri en az bizim kadar akıllı yapma sürecimiz. Bu fuarda da onun değişik komplementlerini göreceksiniz. Endüstri 4.0 çok uzun bir yol haritası ama başlangıcı için kesinlikle fuara gelip göz atmalarını tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Ufuk Tarhan’dan endüstri dünyasına tavsiyeler
Fuar kapsamında “Geleceğin Endüstrisi/Endüstrinin Geleceği” başlıklı bir konuşma yapan ekonomist ve fütürist Ufuk Tarhan da, “İş dünyasında türbülans çok yüksek, ev ödevi çok fazla. Tam bir dönüşüm çağından geçiliyor. Özellikle iş insanlarının, karar vericilerin sürdürülebilir bir ilerleyiş, gelişme, büyüme trendine girebilmesi için T insanlaşması (teknoloji ile bütünleşmiş, tasarımcı, tedarikçi/takım oyuncusu) gerekiyor. Kısacası hem bugünü kurtarmalı hem de geleceğe hazırlanmalı, yani hibridleşmeliyiz. Yakın geleceğin iş yapış biçimi dairesel, akışkan, esnek proje gruplarının baskın olduğu çok dallı, çok amaçlı organizasyonlarla şekillenecek. Artık ’iş’ dediğimiz meselenin herhangi bir renge, kalıba, forma vb. sığabileceğini düşünemiyorum. O yüzden hangi iş, alan, model olursa olsun her şeyin çevre, sağlık, eğitim ve teknoloji entegrasyonunu sürdürülebilir biçimde yarar sağlaması gerekiyor. Yeni dünyaya hizmet edecek yeni nesil insanların hem kendisine hem de çevresine duyarlı, saygılı, teknolojiye çok ama çok hakim, çalışkan, disiplinli, fütürist bakış açısına sahip olması yeterli. Bu belirleyicilere sahip kişiler kaçınılmaz olarak 3Y’li, yani yetenekli, yetkin ve yetkili olacak.”
(MD-CC-Y)


arken, fuarda makineler arası iletişimden yapay zekaya, üretim ve hizmet biçimlerini değiştirmeye aday pek çok yeni teknoloji dikkat çekiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum