Reklam

Kayseri'de FETÖ operasyonunda 1 gözaltı

Kayseri polisi tarafından düzenlenen FETÖ operasyonunda kapanan Melikşah Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir kişi, yeniden gözaltına alındı..

Kayseri'de FETÖ operasyonunda 1 gözaltı
Editör: Karamanca
12 Şubat 2018 - 11:23




Kayseri polisi tarafından düzenlenen FETÖ operasyonunda kapanan Melikşah Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve daha önce gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir kişi, yeniden gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, geçtiğimiz günlerde Melikşah Üniversitesi’yle alakalı Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda yakalanan ve FETÖ/PDY soruşturmalarında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Melikşah Üniversitesi’nde öğretim görevlisi H.A. hakkında çalışma başlatıldı.
Çalışmalar kapsamında, H.A.’nın ikametinde ele geçirilen dijital materyaller, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından incelendi ve yürütülen soruşturmalar kapsamında bylock ve eagle programlarının kullanıldığına dair tespitler, himmet adı altında hesap listeleri, örgütsel doküman ve video içerikleri gibi yeni deliller bulundu.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığından gerekli işlemlerin yapılması amacıyla gözaltı kararı talebinde bulunan ekipler, düzenlediği operasyonda H.A.’yı gözaltına aldı. Şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum