Reklam

Uşak'ta yakalanan kaçak ve bandrolsüz sigaralar imha edildi

Uşak’ta, polisinin son günlerde düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen 38 bin 880 paket gümrük kaçağı ve bandrolsüz sigara yakılarak imha edildi..

Uşak'ta yakalanan kaçak ve bandrolsüz sigaralar imha edildi
Editör: Karamanca
31 Ocak 2018 - 08:06




Uşak’ta, polisinin son günlerde düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen 38 bin 880 paket gümrük kaçağı ve bandrolsüz sigara yakılarak imha edildi.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince son bir ay içinde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen 38 bin 880 paket kaçak sigara kamyonla getirilerek Karaağaç Mahallesi’ndeki eski çöplük alanına getirildi. Sigaralar, polisler tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldı. Sigaralardan geriye kalan küller, açılan çukura gömüldü.
Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada konu ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin tütün mamullerinin zararlarından korunmasına, ülkemizde meydana gelen vergi kayıplarının önlenmesine ve yasa dışı tütün mamulü ticaretine konu olan ürünlere el konulmasına, suçun faillerinin yakalanarak suçtan elde ettikleri gelirin terör-organize suç örgütlerine aktarımının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda yakalanan;
Değişik markalarda toplam 38 bin 880 paket kaçak ve bandrolsüz sigara, İl Emniyet Müdürlüğümüzce oluşturulan imha komisyonu tarafından 30 Ocak 2018 tarihinde Eski Gediz yolu 4. Etap Toki yakınında bulunan Belediye çöp dökme alanında yakılmak suretiyle imha edilmiştir.
Ülkemizin güvenliğine ve ekonomisine yönelik oluşturduğu tehdit ve zararlar nedeniyle tütün mamulleri kaçakçılığı ve toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum