Karaman'daki cinayetin zanlısını özel ekip yakaladı

Karaman’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen cinayetin zanlısı polisin başarılı...

Karaman'daki cinayetin zanlısını özel ekip yakaladı
Editör: Karamanca
20 Ocak 2018 - 12:15




Karaman’da geçtiğimiz günlerde gerçekleşen cinayetin zanlısı polisin başarılı operasyonu ile yakalandı.

2 Ocak akşamı saat 20.30 sıralarında Sakabaşı Mahallesi 860 Sokak üzerinde bulunan parkta gerçekleşen olayda, Durmuş Türkiş isimli şahıs, iddiaya göre eskiden kız arkadaşı olan Ceyda Aycan’ı (18), konuşmak için parka çağırdı. Kız arkadaşı Sariye K’yi yanına alarak parka giden Ceyda Aycan, bir süre sonra tartışmaya başladığı Türkiş tarafından 3 el ateş edilerek öldürülmüştü.

Cinayetin ardından kayıplara karışan Durmuş Türkş’i arama çalışması başlatan Karaman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, özel bir ekip kurdu. Kurulan özel ekip, firari cinayet zanlısının şehri terk ettiği bilgisine ulaşınca Karaman-Mut ve Ankara’da istihbarat çalışması yaptı. Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda cinayet zanlısı Türkiş’in Karaman’dan F. K. isimli şahısla birlikte ayrıldığı ve sahte kimlikle telefon hattı alarak kullanmaya başladığı tespit edildi.

Çalışmalarını Ankara’da yoğunlaştıran özel ekip, Durmuş Türkiş’in Polatlı ilçesinde bir gazinoda işe başladığını ve bir otelde kaldığı bilgisine ulaştı. Toplanan bilgiler sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel ekip Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan gazino ve otele operasyon yaparak firari cinayet zanlısı Durmuş Türkiş ve arkadaşı F. K.’yı kıskıvrak yakaladı. Operasyonda ayrıca Karaman’daki Ceyda Aycan cinayetinde kullanılan SIG SAVER marka tabanca ele geçirildi.

Bugün gece saatlerindeki operasyonla yakalanan şahıslar Karaman’a getirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

durmuş türkiş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum