Reklam

Kayıp çoban drone ve köpeklerle aranıyor

Muğla Milas’a bağlı Yoğunoluk Mahallesi’nde dağlık arazide kaybolan bir çobanın bulunması için harekete geçen çok sayıda ekip, köpekler ve drone kullanarak arama çalışmalarını havadan ve karadan sürdürüyor..

Kayıp çoban drone ve köpeklerle aranıyor
Editör: Karamanca
17 Ocak 2018 - 11:35




Muğla Milas’a bağlı Yoğunoluk Mahallesi’nde dağlık arazide kaybolan bir çobanın bulunması için harekete geçen çok sayıda ekip, köpekler ve drone kullanarak arama çalışmalarını havadan ve karadan sürdürüyor.
Milas’a bağlı Yoğunoluk Mahallesi’nde hayvancılık yapan 53 yaşındaki Ekrem Yavuz isimli bir vatandaş, dün sabah saatlerinde sürüsünü otlatmak için dağlık araziye çıktı. Gök gürültülü sağanak yağışlı bir günün ardından akşam olduğunda eve sadece hayvanlar ulaşınca, can güvenliğinden şüphe duyulan Ekrem Yavuz için seferberlik başlatıldı.
Dün akşam saat 19.00 sıralarında ailenin kayıp ihbarıyla harekete geçen AKUT Bodrum ve Milas Birimi, AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu koordinesinde dağlık arazide kaybolduğu düşünülen Yavuz’un bulunması için operasyon başlattı. Geniş bir alanda sürdürülen operasyona AKUT’un yanı sıra AFAD, jandarma ve mahalleli de destek verdi.
Olumsuz hava şartlarına rağmen gece boyunca kaybolan çobanı arayan ekipler, sabahın ilk ışıklarında AKUT Marmaris ve diğer birimlerden gelen destekle birlikte arama çalışmasını devam ettiriyor.
Drone ile havadan geniş bir alanın tarandığını belirten AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, “AKUT Bodrum’dan 22, Marmaris ekibinden 8 kişi, Kuşadası ekibinden 2, AFAD’tan 8 kişi jandarma ve mahalleliden de çok sayıda kişi kaybolan şahsı arıyor. Şuan itibariyle herhangi bir bulguya rastlanmadı, bütün ekipler aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmalarında havadan drone, yerde ise jandarmaya ait arama köpekleri de görev alıyor.” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum