Reklam

KOSKİ'den depo temizliği uyarısı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depolarının temizliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu..

KOSKİ'den depo temizliği uyarısı
Editör: Karamanca
11 Ocak 2018 - 07:35




Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depolarının temizliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su deposu bulunduran işyeri ve binalarda gerekli depo bakımı ve temizliğin yapılmaması sebebiyle depoların kimyasal ve bakteriyolojik olarak kirlendiğini açıkladı. Konuyla ilgili KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen çalışmalarda depoların büyük bir kısmının bakımsız olduğu, içerisinde çamur ve çeşitli maddeler bulunduğunun tespit edildiği belirtilerek, KOSKİ Su Depoları Temizleme ve Dezenfekte Ekibi’nin ihmaller sonucu mikrop yuvası haline gelen apartman depolarını dezenfekte ettiği kaydedildi.

Temizlenmemiş depolarla gelen büyük tehlike
KOSKİ bünyesinde görev yapan Depo Dezenfekte Ekibi’nin 2017 yılında 784 deponun temizliğini yaptığı vurgulanan açıklamada, "Su depoları bodrum katında ya da kazan dairesinde olduğu için unutulmakta ve temizliği ihmal edilmektedir. Bu depolardan musluğumuza gelen su ile evimizde her türlü ihtiyacımızı karşılıyoruz. Temizlenmemiş su depoları halk sağlığını tehdit etmektedir. Tüm bu olumsuzlukların bertaraf edilmesi amacıyla KOSKİ’nin oluşturduğu uzman ekipler tarafından 2017 yılında 784 depo temizliği gerçekleştirilmiştir. Depoların temizliği esnasında bakteri, mikrop, çamur gibi olumsuzlukların yanı sıra zaman zaman hayvan leşlerine de rastlanmaktadır. KOSKİ, binanın girişine kadar suyu el değmeden ve kirlenmeden getirmektedir. Ancak, binalardaki su depoları iç tesisatlarının mesuliyeti vatandaşlarımıza aittir. Lütfen büyük emeklerle kapınıza kadar gelen kaliteli ve temiz suyu kirletmeyiniz. Depolarınızın temizlik, bakım ve dezenfeksiyon işlemlerini yaptırınız. Çünkü temiz olmayan depolar tifo, tifüs, dizanteri, kolera ve hepatit gibi hastalıkların oluşmasına yol açmaktadır" denildi.

Depo dezenfeksiyonu için zaman kaybetmeyin
Depo temizliği için vatandaşların KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne ulaşarak müracaatta bulunabileceği kaydedilen açıklamada, işyerlerinde ve binalarında bulunan su depolarını temizletmek ve dezenfekte ettirmek isteyenlerin KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün 325 21 70 ve 325 21 71 numaralı telefonlarını arayarak müracaatta bulunabilecekleri kaydedildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum