HEM'in kurslarına bayanlar daha fazla ilgi gösteriyor

Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara bayanların daha fazla ilgi gösterdiği bildirildi..

HEM'in kurslarına bayanlar daha fazla ilgi gösteriyor
Editör: Karamanca
08 Ocak 2018 - 09:15




Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslara bayanların daha fazla ilgi gösterdiği bildirildi.
Halk Eğitim Müdürü Abdullah Çalışkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2017 yılında farklı branşlarda 90 kurs açıldığını ve bu kurslara 913 bayan, 717 erkek olmak üzere toplam 1630 kursiyerin katıldığını belirtti.
Halk Eğitim Müdürü Çalışkan, “Kurslarımıza ilgiden memnunuz. Kurslarımızda erkek bayan kıyaslamasında Türkiye ortalamasının üzerinde kurslara bayanlar daha çok tercih ediyor. Aşçılık, okuma yazma, bilgisayar, kpps, giysi tadilatçısı, İngilizce, kalorifer ateşçiliği, ev ve kurum temizliği gibi kurslar bayanların en çok tercih ettiği kurslardır. 2017 yılında bayanlara yönelik istihdama yönelik kurs çalışmalarımız devam ediyor. Bayanların kurslarımıza yönelik ilgisini devam ettirmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.(MB-EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum