Reklam

Suç makinesi adliyeye sevk edildi

Gaziantep’te cinayet, yaralama, uyuşturucu ticareti, tehdit, mala zarar verme, resmi belgede sahtecilik gibi 14 suçtan yakalama kararı bulunan ve önceki gece operasyonla yakalanan İbrahim Halil Doğruer adliyeye sevk edildi..

Suç makinesi adliyeye sevk edildi
Editör: Karamanca
05 Ocak 2018 - 11:29




Gaziantep’te cinayet, yaralama, uyuşturucu ticareti, tehdit, mala zarar verme, resmi belgede sahtecilik gibi 14 suçtan yakalama kararı bulunan ve önceki gece operasyonla yakalanan İbrahim Halil Doğruer adliyeye sevk edildi.
Gaziantep’in tanınmış galericisi Savaş Cengiz, 21 Nisan 2017 akşamı lüks aracının içinde kaleşnikoflu saldırıya uğradı. Yanına yaklaşan bir aracın içindeki kişilerce ateş açılan Cengiz başına isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Olay yerinde 39 mermi kovanı bulundu. 13 Kasım 2017 günü ise Doğan Taşçı tabanca ile vurularak ağır yaralandı. 12 Aralık 2017 gecesi de Fehmi Amaç evinde kaleşnikofla vurularak öldürüldü.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada 3 saldırıyı da İbrahim Halil Doğruer’in gerçekleştirdiği belirlendi. Polis, sürekli adres ve kılık değiştiren 31 yaşındaki Doğruer’in yakalanması için çalışma başlattı. Doğruer’in Gaziantep Beydilli Mahallesi’nde gizlendiği evi takibe alan polisler, Özel Harekat Timleri ile birlikte Doğruer’i kıskıvrak yakaladı. Şahsın üzerinde C.G. adına düzenlenmiş sahte kimlik bulundu. Doğruer’in bulunduğu evin sahibi olan ve delilleri kararttığı ileri sürülen N.A. isimli şahıs da gözaltına alındı.
Evde yapılan aramada tabanca ve 58 mermi ele geçirildi. Doğruer’in karıştığı olaylardaki suç delillerinin elde edilmesi için bağlantılı adreslere düzenlenen operasyonlarda 1 adet tabanca, 37 mermi, 2 gram uyuşturucu ele geçirildi.
Emniyetteki ifade işlemleri sona eren Doğruer, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
14 dosyadan aranan Doğruer’in karıştığı suçlardan hakkında 6 yıl 3 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum