Reklam

Ercik, Liman-Hal kavşağındaki gecikmeden MESKİ'yi sorumlu tuttu

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Liman-Hal Köprülü Kavşağındaki çalışmaların gecikmesinden MESKİ’yi sorumlu tuttu..

Ercik, Liman-Hal kavşağındaki gecikmeden MESKİ'yi sorumlu tuttu
Editör: Karamanca
05 Ocak 2018 - 10:43




AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Liman-Hal Köprülü Kavşağındaki çalışmaların gecikmesinden MESKİ’yi sorumlu tuttu.
Ercik, Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmalarını eleştiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’e, yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi. "Önce kendi partili belediyene, ’Neden deplase çalışmalarını geciktirdin? diye sor" diyen Ercik, "MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Liman-Hal Köprülü Kavşağını eleştirmiş. Siz yapılan devasa yatırımı, muhteşem eseri hiç gördünüz mü? Görmediyseniz buyurun paylaştığımız fotoğraflardan bakın. Önce kendi partili belediyene bir sor, ’Sen neden deplase çalışmalarını geciktirdin? Halk perişan oluyor, insanlarımız mağdur oluyor’ diye sor. Sırf eleştirmek için konuşmayalım. Kentimize, hemşerilerimize nasıl daha iyi hizmet götürürüz diye çabalayın, onun uğraşını verin" dedi.
Mersinlilere en iyi hizmeti verme gayreti ve mücadelesi içerisinde olduklarını, bu bağlamda Mersin-Adana yolu farklı seviyeli kavşak, köprü ve BSK çalışmalarına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından aralıksız devam edildiğini kaydeden Ercik, "Bugün gelinen noktada bütün altyapı kurumları harekete geçirilmiş, deplase projeleri hazırlanmış, kurumlarca ödenekleri ayrılmış, fiili olarak çalışmalar devam etmektedir. Ancak 2017 yılı Haziran ayında tamamlanması gereken MESKİ’ye ait altyapı deplase çalışmaları, 17 Ekim 2017 tarihinde tamamlanmıştır. Liman-Hal Köprülü Kavşağı çalışmalarının gecikmesinin sebebi Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MESKİ’ye ait deplase çalışmalarından kaynaklanmıştır. 2018 yılının Ocak ayı içinde köprülü kavşağın tamamlanan kısımlarıyla birlikte, kuzey ve güney yan yolların trafiğe açılması, 2018 yılı ilk çeyrek içerisinde ise altyapı iletim ve iletişim hatlarının kalıcı veya geçici deplaselerinin sağlanarak Liman-Hal Köprülü Kavşağı, kuzey liman köprüsü ve güney liman köprüsünün trafiğe açılması hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.
"Belediyenin ilgisizliğinden Mut’un doğalgaz lisansı iptal edildi"
Şimşek’e, Mut ilçesine doğalgaz getirilmesiyle ilgili de kendi partisinin belediye başkanını sorgulaması gerektiğini söyleyen Ercik, şöyle devam etti; "Önceki dönem Mut Belediye Başkanımız Murat Orhan’ın girişimiyle ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın bu konuyla ilgili birebir ilgilenip bakanlar kurulu kararını çıkartılmasını sağlayarak Mut doğalgaz lisansını ve ruhsatını çıkardı. Fakat şuan mevcut Mut belediye yönetimi ilgilenmediğinden dolayı bu doğalgaz lisansı ve ruhsatı iptal
edilmiştir. Mersinli hemşerilerime şunu ifade etmek istiyorum; kentimizin gelişmesi ve kalkınması için gecesini gündüzüne katan, her daim kentimizle ilgilenen ve sorunları anında çözen başta Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve milletvekillerimize canı gönülden teşekkür ediyorum."


YORUMLAR

  • 0 Yorum