Vali Bilmez, KYK yurdunda üniversite öğrencileriyle buluştu

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ardahan Yurt Müdürlüğü bünyesinde ki Kaşgarlı Mahmut erkek öğrenci yurdunu ziyaret ederek, yurttan faydalanan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi..

Vali Bilmez, KYK yurdunda üniversite öğrencileriyle buluştu
Editör: Karamanca
04 Ocak 2018 - 13:48




Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ardahan Yurt Müdürlüğü bünyesinde ki Kaşgarlı Mahmut erkek öğrenci yurdunu ziyaret ederek, yurttan faydalanan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Mehmet Biber, KYK ve Belediye yetkilileriyle birlikte gittiği yurtta öğrencilerle birlikte çay içerek sohbet eden Vali Bilmez, öğrencilerle bir araya gelmek, karşılıklı sohbet etmek ve öğrencileri dinlemek amacıyla ziyarette bulunduğu söyledi.
Yurtta kalan öğrencilerle üniversite yaşamı, geleceğe dair planlar, ülkemiz ve Ardahan’ın geleceğiyle ilgili genel konularda sohbet eden Vali Bilmez, öğrencilerin yaşadığı sorunları dinledi, çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
Üniversite yaşamının geleceğe dair beklentilerin ve hayallerin gerçekleşmesi anlamında en güzel anların ve gayretin gösterildiği dönemler olduğuna vurgu yapan Vali Bilmez, öğrencilere yönelik konuşmasında şunları söyledi:
“Hayat var olduğu müddetçe insanların sorunları ve problemleri var olacaktır. Önemli olan, bu problemlere ortak çözüm bulabilmek, uğraşabilmektir. Dünyada artık yöneten ve yönetilenin çok belli olmadığı yönetişim dediğimiz bir çağda yaşıyoruz. Bu ayrım artık dünyada çok fazla belirgin değil. Bizde de gittikçe azalıyor. Bugün, hepimiz aynı geminin içindeyiz. Eğer gemide huzur olursa, güven olursa, refah olursa, bundan herkes payına düşeni alır. Bu gemide sıkıntı olursa, kavga olursa bundan da herkes aynı derecede huzursuz olur. Bugün, Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya, yani etrafımıza baktığımızda otoritenin ne kadar büyük bir nimet olduğuna şahit oluyoruz. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Bütün sorunları birlikte ortak akıl ile çözmek için çalışmaya ihtiyacımız var. Bunun yanında sevgiye ihtiyacımız var. Çünkü dünyayı kurtaracak şey sevgidir. Elbette ki farklılıklarımız olacak. Herkes düşündüğünü ifade edecek. Bizim burada yapacağımız şey ise düşüncelere, farklılıklara saygı duymaktır, düşüncelerimizi aynı saygı ile istişare etmektir. Çünkü biz, tüm farklılıklarımızla bir araya gelmiş bir milletiz. Bir olmak, bütün olmak bizi güçlü kılan şeydir. Bugüne kadar nasıl ki bir ve bütün olmuşsak, kardeşçe bir gelecek inşa etmişsek, bundan sonrada aynı iklimi devam ettirmek için hep birlikte çalışacağız. Bizi bölmeye, parçalamaya götürmek için çaba sarf eden hiçbir güce asla ve asla boyun eğmeyeceğiz, kanmayacağız. Bu anlamda üniversite eğitimi alan öğrencilerimizin, yani sizlerin donanımlı, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgili bireyler olmasına ihtiyacımız var. Çok şükür üniversitelerimiz tüm bu saydıklarımı nakış nakış işlemekte, sizleri en iyi şekilde yetiştirmektedir. Sizler de gayret göstereceksiniz, her biriniz gelecekte bu ülkenin gelişmesine, büyümesine katkı sunacak bireyler olacaksınız. Sizlere güveniyoruz.” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum