Reklam

Uçak ambulans genç Halil İbrahim için havalandı

Gaziantep’te konjenital kalp hastalığına bağlı sol ve sağ kalp yetmezliği tanısı ile tedavi gören 19 yaşındaki Halil İbrahim Kurt, uçak ambulans ile İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi..

Uçak ambulans genç Halil İbrahim için havalandı
Editör: Karamanca
04 Ocak 2018 - 07:39




Gaziantep’te konjenital kalp hastalığına bağlı sol ve sağ kalp yetmezliği tanısı ile tedavi gören 19 yaşındaki Halil İbrahim Kurt, uçak ambulans ile İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Doğuştan kalp anomalisi tanısı konulan ve fontan operasyonu geçiren Halil İbrahim, geçen sene aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Uzun süredir tedavi gören Halil İbrahim’in, acil kalp transplantasyonu gerekliliği üzerine Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından devreye girilerek Sağlık Bakanlığı ile temasa geçildi, uçak ambulans talebinde bulunuldu. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Turgut’un girişimleri ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, Halil İbrahim dün gece kalp nakli için uçak ambulansla İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Tedavisine İstanbul’da devam edilecek olan Halil İbrahim için Sağlık Bakanlığı tüm imkanlarını seferber etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum