Reklam

Niğde'de 'Oyuncak Toplama' kampanyası başladı

Niğde Rehberlik Araştırma Merkezi ile Gönül Elçilerinin desteğiyle ‘Paylaşmak Engel Tanımaz’ projesi kapsamında oyuncak toplama kampanyası başladı. Kampanya kapsamında 300 oyuncak özel çocuklara hediye edildi. Toplanan oyuncaklar ise özel eğitime ihtiyaç duyan özel çocukların kullanımına sunulacak..

Niğde'de 'Oyuncak Toplama' kampanyası başladı
Editör: Karamanca
03 Ocak 2018 - 12:33




Niğde Rehberlik Araştırma Merkezi ile Gönül Elçilerinin desteğiyle ‘Paylaşmak Engel Tanımaz’ projesi kapsamında oyuncak toplama kampanyası başladı. Kampanya kapsamında 300 oyuncak özel çocuklara hediye edildi. Toplanan oyuncaklar ise özel eğitime ihtiyaç duyan özel çocukların kullanımına sunulacak.
Niğde Valisi eşi Dr. Çiğdem Şimşek, vatandaşlardan sağlam ve temiz olan ikinci el oyuncakları özel çocukların kullanması için istedi.
Dr. Çiğdem Şimşek, ‘Paylaşmak Engel Tanımaz’ projesinin hedefinin aile ve çocuklarda paylaşma ve sorumluluk duygusunu geliştirmek, özel eğitime gereksinim duyan çocuklara karşı farkındalık oluşturup onların mutluluğuna destek olmak olduğunu söyledi.
Şimşek, ‘‘Amacımız kırsal kesimden gelen buraya eğitsel tanı almak için gelen çocuklarımızı mutlu etmek ve onlara ödül olarak oyuncak hediye etmekti. Asıl amacımız ise evlerimizde kullanmadığımız oyuncaklarımızı çocuklarımızın oynamadığı oyuncaklarımızı kullanılabilir durumdaki oyuncakları Rehberlik Araştırma Merkezine bağışlayarak kırsal kesimden gelen dezavantajlı çocuklarımıza hediye etmek. Bizler projenin tanıtımı için yeni oyuncaklar aldık yaklaşık 300 kadar oyuncakla bizler bu projeye başladık. Bundan sonraki desteğimiz ise sıfırda olabilir temiz ikinci el de olabilir. Evlerimizdeki oyuncakları toplayarak bu çocuklara ulaştırmak istiyoruz’’ dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum