Reklam

Gaziantep'te yetenekler okul çağında tespit ediliyor

Gaziantep’te hazırlanan proje ile yetenekli çocuklar, okul çağında tespit edilerek, yetenekli oldukları alanlara yönlendiriliyor..

Gaziantep'te yetenekler okul çağında tespit ediliyor
Editör: Karamanca
03 Ocak 2018 - 12:44




Gaziantep’te hazırlanan proje ile yetenekli çocuklar, okul çağında tespit edilerek, yetenekli oldukları alanlara yönlendiriliyor.
Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan "sağlıklı nesiller için bir adım da sen at" projesi protokolü kapsamında halk eğitim merkezleri üzerinden görevlendirilen 23 eğitimci ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nden 33 antrenörün eğitimleri tamamlandı. Okullarda yapılacak çalışmalar hakkında eğitimler verilen eğitmen ve antrenörlere, yapacakları çalışmalar, yetenek taraması ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
Ayrıca "Etkili İletişim ve Etik Değerler Eğitimi" ile uygulanacak anket çalışmaları hakkında bilgilerin verilmesi, okullarda yapılacak sportif aktivitelere yönelik eğitimlerin verilmesi, duruş bozukluğunu önleyici hareketlerin yapılması, geleneksel ve eğitsel oyunların öğretilmesi konusunda da bilgilendirme yapıldı.
Saha çalışmaları başladı
Eğitimin tamamlanmasının ardından saha çalışmalarına 2 Ocak 2018 tarihi itibariyle okullarda başlandı. Öğrencilere yönelik yürütülen saha çalışmalarında ise anket çalışmaları ve ön test uygulamaları gerçekleştiriliyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilere ağız diş sağlığı ve hijyen konularında, öğretmenlerimize ise dengeli beslenme konusunda eğitimler verileceği proje ile her okuldan iki öğretmene ilk yardım eğitimi ve sertifikası verilecek.
Proje kapsamında toplam 360 idareci, 2 bin 300 öğretmen ve 64 bin 349 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Projenin amacının yetenekli öğrencilerin tespit ederek akademik başarının yanı sıra spor ve sosyal alanlarda da sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtildi. Yetenekli öğrenciler tespit edilecek proje ile risk grubunda olan öğrenciler ile kaynaştırma öğrencilerine yönelik çalışmalar yapılacak. Ayrıca proje kapsamında yapılacak aktiviteler ile ülkeye ve bölgeye göç eden öğrencilere ulaşılması planlanan projede oyun ve fiziki etkinlikler dersi ile öğrencilerin çeşitli sorunlar aşılarak, ailelere ise sağlıklı beslenme ile konularında bilgilendirme yapılacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum