Hakkari'de 'Çocuk Oyun Merkezi'ne yoğun ilgi

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından hizmete açılan ‘Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi’, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı..

Hakkari'de 'Çocuk Oyun Merkezi'ne yoğun ilgi
Editör: Karamanca
31 Aralık 2017 - 09:53




Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından hizmete açılan ‘Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi’, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.
Bir süre önce Halife Devriş Mahallesi’nde hizmete giren bin 500 metrekare kapalı alana sahip Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi’nde bir birinden değişik etkinlikler yapılıyor. Günde yaklaşık 200 çocuğun faydalandığı Hakkari Belediyesi Çocuk Oyun ve Kültür Merkezine yöre halkı büyük ilgi gösteriyor. Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi yetkilileri, merkezden yararlanabilmek için çocukların ebeveynleriyle gelip ön kayıt yapmaları gerektiği belirtilerek, “Burada 6 ve 12 yaş arası çocuklar için top havuzu, trambolin, tüneller, tırmanma duvarı, sünger bloklar, aır hockey, basketbol makinesi, şişme oyun parkı, tırtıl tren, langırt, palmiye-dönme dolabı, atlı karınca, mantar, kiddie rides etkinlikleri yapılıyor. 3 ve 6 yaş arası çocuklar için de boya çalışmaları, yüz boyama, ilgi köşeleri, sanatsal faaliyetler, animasyon çalışmaları, kostüm ve aksesuar uygulamaları, drama çalışmaları, eğitici oyuncaklar, fen ve doğa etkinlikleri, kuklalar, müzik etkinlikleri, okuma yazmaya hazırlık, oyun, serbest zaman, Türkçe dili, yüz ve vücut boyama etkinlikleri yapılmaktadır” dediler.
Merkezde ayrıca aile bekleme, kitap okuma ve kafe bölümünün de yer aldığını belirten yetkililer, mesai saatlerinin ise sabah 10.00, akşam 20.00 kadar olduğunu kaydettiler.
Pazartesi günü dışında her gün hizmet verdiklerini dile getiren Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ise, Hakkari’de nüfusun yüzde 45’lik kısmının çocuklardan oluştuğunu söyledi. Epcim, “Hakkari’de kış mevsimi uzun ve bol yağışlı geçiyor. Bizde bu iki durumu göz önüne alarak yıl boyunca zamanlarını sürekli ev ile okul arasında geçiren Hakkarili çocuklarımıza hem eğlenecekleri hem de ders çalışabilecekleri bir ortam sunmak üzere bir proje geliştirdik” dedi.
Türkiye’nin en büyük çocuk oyun merkezi unvanına sahip olan Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi’ne akın eden aileler de, buradaki görevlilerin hoşgörülüğü ve çocukların yüzündeki mutluluğun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, bu güzel tesisi açan belediye yetkililerine teşekkür ettiler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum