Reklam

Eurocup: Darüşşafaka Basketbol: 75 - Fiat Turin: 77

Darüşşafaka Basketbol, EuroCup’ın 9. haftasında İtalyan temsilcisi Fiat Turin’i ağırladı. Volkswagen Arena’da oynanan maçta kazanan taraf 75-77’lik konuk takım oldu. Bu sonuç ile birlikte gruptan lider çıkmayı bir önceki maç garantileyen yeşil-siyahlı ekip A grubunda 7 galibiyette kaldı..

Eurocup: Darüşşafaka Basketbol: 75 - Fiat Turin: 77
Editör: Karamanca
20 Aralık 2017 - 20:08




Darüşşafaka Basketbol, EuroCup’ın 9. haftasında İtalyan temsilcisi Fiat Turin’i ağırladı. Volkswagen Arena’da oynanan maçta kazanan taraf 75-77’lik konuk takım oldu. Bu sonuç ile birlikte gruptan lider çıkmayı bir önceki maç garantileyen yeşil-siyahlı ekip A grubunda 7 galibiyette kaldı.
Mücadeleye ev sahibi ekip Furkan Aldemir, Okben Ulubay, James Bell, Howard Sant-Roos ve Furkan Aldemir ilk 5’i ile başlarken konuk ekip Diante Garret, Sasha Vujacic, Lamar Mbakwe, David Okeke ve Lamar Patterson ilk 5’i ile sahadaydı.
Daçka maça savunmada zorlanarak başladı ve çeyrek bitimine 7 dakika kala skor 3-11’e gelince David Blatt ilk molasını aldı. Mola dönüşü toparlanmaya çalışan Darüşşafaka ilk çeyreği 16-20 geride kapattı. 2. periyotta alan savunmasına dönen rakibine karşı Bell ve Kartal’dan gelen üçlükler ile maça tutundu. İtalyan temsilcisinden Lamar Patterson’ı durdurmakta zorlanan yeşil-siyahlı ekip soyunma odasına 36-39 geride gitti.
İkinci yarıya hızlı başlayan Daçka 3. periyodun bitimine 7 dakika kala maçın başından beri ilk defa Will Cummings’in skorer oyunu ile 43-41 öne geçti. Trevor Mbakwe ile etkili olan Fiat Turin son çeyreğe 54-58 önde gitti. İtalyan temsilcisi Diante Garret’in etkili oyunu ile maçın bitimine 7 dakika kala skoru çift hanelere çıkartarak 56-67’ye getirdi. Darüşşafaka maçın son dakikasına farkı kapatarak 71-72’lik skor ile girdi. Maç sonu kıyasıya bir mücadeleye sahne olurken İtalyan ekibi mücadeleden 77-75 galip ayrıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum