Reklam

Pakistan'daki protestolarda 6 kişi öldü

Pakistan’da mahkeme tarafından iptal edilen seçim yasasındaki bir değişikliği protesto eden göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmada en az 6 kişi öldü, en az 230 kişi yaralandı..

Pakistan'daki protestolarda 6 kişi öldü
Editör: Karamanca
26 Kasım 2017 - 08:40




Pakistan’da mahkeme tarafından iptal edilen seçim yasasındaki bir değişikliği protesto eden göstericiler ve polis arasında çıkan çatışmada en az 6 kişi öldü, en az 230 kişi yaralandı.
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da radikallerin iptal edilen seçim yasasındaki bir değişiklik nedeniyle başlattığı protestolarda, polisin müdahalesi sırasında en az 6 kişi hayatını kaybetti, 230 kişi yaralandı.
Göstericiler, 3 haftadır oturma eylemi yaparak Feyzabad Kavşağı’nı kapatıyordu. Pakistan İçişleri Bakanlığı, İslamabad’da radikallere karşı orduyu göreve çağırmıştı ancak henüz bir askeri müdahale gerçekleşmedi. Ülkedeki gösteriler nedeniyle, bazı özel televizyon kanallarının yayınları engellendi ve sosyal medya siteleri kısıtlandı.
İslamabad Yüksek Mahkemesi, protestoların ardından ay başında seçim yasasındaki tartışmalı değişikliği iptal etmişti. Protestocular Adalet Bakanı’nın istifa etmesini ve soruşturmanın sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasını istiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum