Tavşanlı'da 5 çiftçiye küçükbaş hayvan hibe edildi

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 5 çiftçiye, 37’i koyun, 2’si koç 37’şer küçükbaş hayvan hibe edildi..

Tavşanlı'da 5 çiftçiye küçükbaş hayvan hibe edildi
Editör: Karamanca
08 Kasım 2017 - 08:14




Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 5 çiftçiye, 37’i koyun, 2’si koç 37’şer küçükbaş hayvan hibe edildi.
Genç Çiftçi Projesi kapsamında projeleri kabul edilen çiftçilere hibe destekleri, Tavşanlı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hayvan pazarında düzenlenen törenle teslim edildi.
Kaymakam Yüksel Kara, törende yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamında yatırım projesi hazırlayan 5 çiftçinin başvuralarının kabul edildiğini belirtti.
37’şer küçükbaş hayvan hibe edildiğini dile getiren Kaymakam Kara, şunları kaydetti:
“Geçen yıl olduğumuz gibi bu yıl da tarım teşkilatımız tarafından genç çiftçilerin desteklemesi kapsamında kırsal kalkınmayı desteklemek için hayvancılık alanında, bitkisel üretim, yöresel ürünler alanında, genç çiftçilerimizin hazırladığı hibe desteği ve kredisiyle ilçemizde 174 başvuru oldu. Bu projelerin 24’ü onaylandı. Sözleşme aşamasına gelen projelerin 5’ i dağıtımını yaptığımız koyunculuk projesi kapsamında toplam 185 adet koyun verildi. 3’ ü mandacılık, 2’ si örtü altı seracılığı 14’ü de sığır olmak üzere toplam 24 projemiz onaylandı. Sığırlarımızın dağıtımını da yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Bu projeler anlamlı projeler özellikle köylümüzün çiftçimizin kırsalda durması anlamında mühim projeler. Bizler köylere hizmet götürme birliği, özel idaresi üzerinden yani birçok altyapı hizmeti yapıyoruz. Köylümüzün hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Fakat bunun tam olarak anlamlı olabilmesi, için yerinde köylümüzün geçimini sağlayacak imkanları ve destekleri de vermemiz gerekiyor. Bu anlamda bu proje mühim bir proje emeği geçen bütün herkesi tebrik ediyorum. Hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ataman ise, “2017 yılında genç çiftçileri destekleme kapsamında Tavşanlı ilçemizde 5 çiftçimize 85 küçük baş teslimini yapıyoruz. Buradaki amacımız bakanlığımız hükümetimiz devletimizin amacı ülkemizde küçükbaş hayvancılığın büyükbaş hayvancılığın gelişmesinde katkı sunmak. Dolayısıyla da insanlarımızın üretime teşvik edilmesi ve ülkemizin bu manada materyal dediğimiz et, süt ihtiyacını kendi bulunduğu köylerimizde ve şehirlerimizde bunu temin etmek maksadıyla bu proje yürürlüğe girdi. Amacımız kırsaldaki çiftçilerimizin köyünde doğduğu yerde doymaları ve üretmeleri. Dağıtımını yaptığımız küçük baş hayvancılık projesi inşallah önümüzdeki günlerde de büyük baş hayvanlarımız gelecek. İlçemize yaklaşık 720 bin TL kaynak karşılıksız, hibe olarak genç çiftçilerimize tarımsal destekleme boyutunda destekleme olacak. İnşallah biz burada bakanlığımız olarak, devletimiz olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız bunları başarmaları koşuluyla, genç çiftçilerimizden istediğimiz bunları üretmeleri bu projeler örnek projeler. Ülke safından da bunlar yayılabilir. Bizlerde her zaman genç çiftçilerimizin yanındayız ve destekçileriyiz. Gerçekleşen projenin yüzde 100 hibe, 720 bin TL ye tekabül ediyor”.
Gerçekleştirilen törene Kaymakam Yüksel Kara, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür yardımcısı Ahmet Ataman, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Temel ve genç çiftçiler katıldı. (Tİ -EFE)


YORUMLAR

  • 0 Yorum