Reklam

Diyanet Mekke Hastanesi'ne birincilik ödülü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi, Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş’ın başhekim yardımcılığını yürüttüğü Diyanet Mekke Hastanesi birincilik ödülüne layık görüldü..

Diyanet Mekke Hastanesi'ne birincilik ödülü
Editör: Karamanca
08 Kasım 2017 - 08:22




Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi, Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş’ın başhekim yardımcılığını yürüttüğü Diyanet Mekke Hastanesi birincilik ödülüne layık görüldü.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonunda hacı adaylarına sağlık hizmeti vermesi için kurulan Diyanet Mekke Hastanesi’ne Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi, Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, Başbakanlık tarafından Rektörlük oluru ile 2017 yılı Hac Dönemi için görevlendirilmişti. Hac organizasyonu yapan tüm İslam ülkeleri arasında sağlık hizmetleri konusunda, Mekke İl Sağlık Müdürlüğünce birincilik ödülüne layık görülen Diyanet Mekke Hastanesi, Suudi Arabistan sağlık kurulunca yapılan gerekli denetim ve incelmelerin ardından ödüle layık görüldü.

“Hastaları kendi ailemiz yerine koyarak hizmet verdik”
420 sağlık personeli ile hacı adaylarına hizmet veren Diyanet Mekke Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak yürüttüğü görevini Suudi makamları tarafından yapılan detaylı denetim ve incelemeler sonucu 2017 yılı Hac dönemi için, Dünya genelinden Mekke’de açılan yüzlerce hastane arasında birinci seçilerek taçlandıran Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, “Birincilik ödülünün manevi değerinin yanı sıra vatanımız ve milletimiz için gurur verici bir yönü var. Büyük bir ekip, çok fedakârca ve mesai kavramı olmaksızın çalıştı. Hastaları kendi anne-babamız yerine koyarak hizmet verdik. Diğer uluslararası hastanelerle işbirliğinde bulunduk. Bu kutsal beldede, çok özel misafirler olarak bulunan insanlara hizmet etmek bizim için çok büyük bir şerefti” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum