Karaman'daki O Yurt Boşaltılıyor

Hamidiye Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi'nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu..

Karaman'daki O Yurt Boşaltılıyor
Editör: Karamanca
05 Kasım 2017 - 22:10




Hamidiye Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi'nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'ne bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen olay sonrası öğrenci velileri Karaman’a akın etti.

Çevre köy, ilçe ve illerden gelen veliler yaşanan olay sonrası çocuklarını başka yurtlara nakil ediyor. Son iki haftadır Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdunda kalan kızların bazılarının, birçok gece oda kapılarına arapça yazılı notlar bırakıldığını, hatta bazılarının ifadesiyle odanın içerisine girmek suretiyle yüzleri okşandığı iddia etmesi üzerine gelişen olaylar dün gece doruğa çıkmıştı. Gece saat 3.45 sıralarında tekrar eden olayda fail yakalanamamış ve yurtta kalan öğrenciler sinir krizleri geçirerek kendilerini avluya atmıştı.

Kurumdan Açıklama

Yapılan haberler sonrası bazı şahısların sosyal medya üzerinden olayı basit, sıradan bir şeymiş gibi gösterme çabaları dikkatlerden kaçmazken, haberlere gelen yorumlarda ‘Öğrenciler arası şaka’ şeklinde cümleler kurulmuştu. Bugün akşam saatlerinde kurumdan gelen; ‘’iddialara konu olan Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda söz konusu olayla ilgili yapılan ön incelemelerde, yurt binasına dışarıdan yabancı bir kişinin girişinin olmadığı, İddialara konu olan eylemin yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğunun tespit edildiği, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği’’ şeklindeki açıklama ile bire bir benzeyen bu yorumlar veliler tarafından ‘kamuoyunu yanıltma’ olarak görüldü.

Veliler Kızgın

Nitekim açıklamadan tatmin olmayan veliler akşam saatlerinden itibaren çocuklarını yurttan almaya devam etti. Öte yandan iddiaya göre yurdun arka kısmında bulunan yangın merdiveninin kapısının kilitli olmadığı ve yurdun o kısmı dâhil birçok bölümünde kamera sistemi olmadığı söylendi. Görgü tanıkları bugün bazı şahısların yurdun çeşitli bölgelerine kamera sistemi takmaya çalıştığını belirtti. Haber sitemize konuşan bazı veliler; ‘’KYK bir açıklama yaparak olayın öğrenciler arası maksadını aşan bir şakalaşma vari durum olduğunu söylüyor. Oysa tam iki haftadır süren bir olay var ortada ve sinir krizleri geçiren, ağlamaktan bi hal olmuş kız çocuklarımız var yurtta. Bunlar bu iki hafta boyunca deyim yerindeyse imdat diyor yetkili müdür ve amirlere ancak, ne hikmetse ‘yatın evladım bu bir şaka’ diyebilen çıkmamış.

Dolayısı ile bu olayı neden Devletimizin ilgili birimlerine bildirmediği noktasında KYK il Müdürü Enver Yazıbaşı dikkatli bir şekilde sorgulanmalıdır. Burada okuyup fikir sahibi olsunlar diye gönderdiğimiz evlatlarımız aklını kaybederek çıkabilirdi’’ dedi.

Henüz KYK haricinde yetkili kurumlardan bir açıklama gelmezken vatandaşlar, yurdun boşalmasıyla birlikte kurum zarar edeceğinden, Devleti zarara uğratanların kimler olduğunu merak ediyor.

 

karamandaki yurt

kyk yurt olayı

enver yazıbaşı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum