Sinop'ta Çukurbağı'na inceleme

Sinop Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Sinop İl Müdürlüğü tarafından, kentin atık yeri olan Çukurbağı mevkisinde incelemeler yapıldı..

Sinop'ta Çukurbağı'na inceleme
Editör: Karamanca
04 Kasım 2017 - 06:39




Sinop Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Sinop İl Müdürlüğü tarafından, kentin atık yeri olan Çukurbağı mevkisinde incelemeler yapıldı.
Çevre ve Şehircilik Sinop İl Müdürü Oğuzhan Kurt ve Sinop Belediyesi Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, eski çöplük alanı Çukurbağı’nda incelemelerde bulundu.
Sinop Belediyesi Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan Sinop’un faal olarak hizmet veren bir katı atık tesisinin bulunduğunu, Çukurbağı mevkisinin çöplük olarak kullanılmadığını belirtti. Balfidan yaptığı açıklamada, "Biz bu alana asla çöp dökmüyoruz, 17 kilometre ileride katı atık tesisimiz var. Erfelek, Gerze, Türkeli ve Ayancık ilçelerinin de çöpünü biz alıyoruz. Faal olarak hizmet veren bir tesis varken biz çöpü neden bu alana dökelim? Eğer çöpü denildiği gibi buraya dökersek bu alan çöp dağı olur. Günde 11 araç sürekli çöp topluyor. Eğer o 11 araç buraya çöp dökerse bu alana sadece bir günün çöpü sığmaz" dedi.
Sinop Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmadı. Çevre ve Şehircilik Sinop İl Müdürlüğü tarafından deniz kenarında bulunan Çukurbağı ile ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum