Cinayet, yaralama ve işyeri kurşunlama olaylarına karışan çete üyeleri adliyeye sevk edildi

İstanbul’da arka arkaya cinayet, yaralama ve işyeri kurşunlama olaylarına karışan silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan çete üyesi 16 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi..

Cinayet, yaralama ve işyeri kurşunlama olaylarına karışan çete üyeleri adliyeye sevk edildi
Editör: Karamanca
30 Ekim 2017 - 09:22




İstanbul’da arka arkaya cinayet, yaralama ve işyeri kurşunlama olaylarına karışan silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan çete üyesi 16 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Sultangazi, Eyüpsultan ve Gaziosmanpaşa’da faaliyet gösteren liderliğini hala firarda olan ’Arap Emrah’ lakaplı Emrah S.’nin yaptığı silahlı suç örgütü üyeleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Organize suç örgütünün, cinayet ve yaralama eylemlerinde kullandıkları çalıntı araçları Alibeyköy Barajı’na attığı 8 otomobil Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar tarafından sudan çıkarılırken, çok sayıda cinayet, yaralama ve iş yeri kurşunlama olaylarına adı karışan T.S., K.G., M.A., İ.H., E.Ö., G.C., B.T., E.T., S.G., M.C.I., E.K., D.E., M.B., K.Ç., İ.Y. ve Ç.G., emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye gönderildi. Zanlıların barındıkları adreslerde polis tarafından ele geçirilen 6 adet tabanca, bu silahlara ait 65 adet mermi ve 1 adet kama ise basın mensuplarına gösterildi.
Barajdan çıkarılan araçlar arasında cinayette kullanılanlar da var
Suç örgütü üyelerinin baraja attığı otomobiller arasında 2016 yılında Sultangazi’de Sinan K.’nın öldürülmesi ve Cihan K.’nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi olayında kullanıldığı ortaya çıkarken, sudan çıkarılan başka bir otomobilin ise 2017 Ekim ayında Gaziosmanpaşa’da Ahmet M.’nin öldürülmesi, Burak I. ve Mehmet Ali B.’nin ise yaralanması olaylarında kullanıldığı belirlendi.
Çetenin liderliğini yapan ve bunca zamandır bulunamayan firari Emrah S.’nin kurduğu ‘Arap Emrah’ çetesinin, 3 kişiyi öldürüp 6 kişiyi de yaraladığı kaydedilirken, 1 iş yerine silahlı saldırı düzenLediği belirtildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum