Tekirdağ'da ″Fener Alayı″

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Süleymanpaşa Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet yürüyüşü fener alayı düzenlendi..

Tekirdağ'da ″Fener Alayı″
Editör: Karamanca
29 Ekim 2017 - 18:21




29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde Süleymanpaşa Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet yürüyüşü fener alayı düzenlendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Tarafından yapılan etkinlik, Köprübaşı Meydanı’nda toplanan grup, ellerindeki meşalelerle Hükümet Caddesi’nden Sahil Dolgu alanına kadar yürüdü. Marşlara eşlik eden kalabalığa evlerinin balkonlarından Türk Bayrağı sallayan ve alkış tutan vatandaşlarda destek verdi.
Yürüyüşe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ile vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet’in 94’üncü yıl dönümünü kutlamanın gururu içinde olduğunu aktaran Albayrak, “Sevgili Tekirdağlılar vatan sevdalıları yurt sevdalıları Mustafa Kemal Atatürk sevdalıları Cumhuriyet’in 94’üncü yılı kutlu olsun. Böyle bir gecede böyle bir coşkuyla böyle bir katılımla işte Tekirdağ diyen bu kalabalığı saygı ve coşkuyla selamlıyorum ve Tekirdağ her zaman Atasına onun ilkelerine onun devrimlerine hep sahip çıkmıştır ebediyen sahip çıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, “Biz ezelden beridir hür yaşadık hür yaşıyoruz. İşte Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bahşettiği bu güzel coğrafyada onun ilkeleri ışığında insanca özgürce yaşamaya devam ediyoruz işte Türkiye’nin farkı işte Türklerin farkı işte Trakya’nın Tekirdağ’ın Süleymanpaşa’nın farkı iyi ki varsınız yolumuza sonuna kadar birlikte devam edeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından kutlamalar sahil dolgu alanında Türk Bayrağı ve Atatürk silüetinin yansıtıldığı bir gösteri yapıldı. Kutlamalar havai fişek gösterisi ile sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum