Uyuşturucu parası için engelli genci döverek gasp etti

Mersin’de uyuşturucu alabilmek için zihinsel engelli genci döverek 25 lirasını gasp ettiği ileri sürülen bir kişi, önce kameralara sonra polise yakalandı..

Uyuşturucu parası için engelli genci döverek gasp etti
Editör: Karamanca
28 Ekim 2017 - 06:37




Mersin’de uyuşturucu alabilmek için zihinsel engelli genci döverek 25 lirasını gasp ettiği ileri sürülen bir kişi, önce kameralara sonra polise yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi Hastane Caddesi’ndeki bir iş yerinde kavga ihbarına giden polis, iş yerinin güvenlik kameralarını incelediğinde, zihinsel engelli bir gencin darp edilerek gasp edildiğini belirledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Gasp Baro Amirliği ekipleri, İ.K. adlı zihinsel engelli gencin gasp edilmesi olayına karışan zanlının, daha önce de aynı suçlardan sabıkası olan C.E. olduğunu saptadı. Bir gün sonra yakalanarak gözaltına alınan şüphelinin, olay sırasında, ’Bu benim dayım, eve götüremiyorum’ diyerek vatandaşların tepkisinin önüne geçtiği ortaya çıktı.
Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda, eroin almak için dilencilik yapan zihinsel engelli İ.K.’dan para istediğini, vermeyerek kendisine küfür etmesi üzerine darp ettiğini, daha sonra paraları kendi rızası ile verdiğini iddia eden zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Şüpheli C.E., adliyeye çıkarılışı sırasında kendisini görüntüleyen gazetecilere tekme atarak saldırdı.
Olay anı güvenlik kamerasında
Öte yandan, olayın gerçekleştiği ana ait güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülere göre, iş yerine sığınan zihinsel engelli İ.K.’nin ardından gelen zanlı C.E., içerideki kalabalığa rağmen engelli gence vurarak yere düşürdü. Yaşanan arbede vatandaşların araya girmesi ile son bulurken, engelli genci dışarıda da takip eden zanlı, cadde üzerinde gençten parayı alırken görüntülendi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum