Başsavcı Bektaş: ″400 şüpheli hakkında 'ByLock'tan soruşturma açıldı″

Bingöl’de, 2017 yılı içinde 400 şüpheli hakkında ‘Bylock’ kullandığı gerekçesiyle işlem yapıldığını belirten Başsavcı Ahmet Bektaş, terör örgütleri soruşturmasında toplam FETÖ/PDY’den 2 bin, PKK/KCK’dan bin 100 ve DEAŞ’dan 150 şüpheli hakkında soruşturma açıldığını söyledi..

Başsavcı Bektaş: ″400 şüpheli hakkında 'ByLock'tan soruşturma açıldı″
Editör: Karamanca
27 Ekim 2017 - 08:47




Bingöl’de, 2017 yılı içinde 400 şüpheli hakkında ‘Bylock’ kullandığı gerekçesiyle işlem yapıldığını belirten Başsavcı Ahmet Bektaş, terör örgütleri soruşturmasında toplam FETÖ/PDY’den 2 bin, PKK/KCK’dan bin 100 ve DEAŞ’dan 150 şüpheli hakkında soruşturma açıldığını söyledi.
Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, terörle mücadele konusundaki sürdürülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi.
Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz’da önlenen hain darbe girişiminden sonra savcı sayısının azalmasına dikkat çeken Başsavcı Bektaş, "Ülkemizin genelinde olduğu gibi Bingöl’de vatandaşlarımızın huzurunu bozmaya çalışan, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütleri ile mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir. 2016 yılı 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişiminden sonra gerek savcı sayımız gerekse adliyelerdeki diğer yardımcı personel sayısının azalmasına rağmen terörle mücadelede, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk birlikleri elinden gelen mücadeleyi vermiştir" dedi.
Kent genelinde 2017 yılının ilk 10 ayında yaklaşık 2 bin şüpheli hakkında FETÖ/PDY örgütüne üye olma suçundan soruşturma başlatıldığını belirten Başsavcı Bektaş, "İlimizde 2017 yılı Ekim ayı itibariyle 2 bin şüpheli hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçundan soruşturma yürütülmüş, bin 100 kişi hakkında da PKK/KCK üyeliği suçundan ve aynı şekilde DAEŞ terör örgütü üyeliği suçundan 150 şüpheli hakkında soruşturma yürütülmüştür" bilgisini verdi.
Öte yandan FETÖ’nün gizli haberleşme programı olan ’ByLock’ kullanan 400 şüpheli hakkında soruşturma yürütüldüğünü aktaran Bektaş, "Örgütün Bingöl’deki üst düzey yetkilileri ise çökertildi. Tespit ettiğimiz birkaç kişi ise darbe girişimi öncesi yurt dışına çıkış yapmış ama bu konudaki ana davamız açtık" diyerek sözlerini tamamladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum