8.5 yıldır kayıp olan kardeşini arıyor

Mersin’deki ailesinin yanından 1996 yılında ayrılarak Alanya’ya yerleşip kendisine iş kuran ve 2009 yılının Şubat ayında aniden ortadan kaybolan Mustafa Keskin’in (45) ağabeyi, kardeşinin akıbetinin ortaya çıkarılmasını istiyor. Ağabey Salih Keskin, "Kardeşimin öldürüldüğünü düşünüyoruz. Devletimizden yardım istiyoruz. Bari ölüyse de bulunsun kardeşimin mezarı olsun, dualar edelim" dedi..

8.5 yıldır kayıp olan kardeşini arıyor
Editör: Karamanca
26 Ekim 2017 - 06:38




Mersin’deki ailesinin yanından 1996 yılında ayrılarak Alanya’ya yerleşip kendisine iş kuran ve 2009 yılının Şubat ayında aniden ortadan kaybolan Mustafa Keskin’in (45) ağabeyi, kardeşinin akıbetinin ortaya çıkarılmasını istiyor. Ağabey Salih Keskin, "Kardeşimin öldürüldüğünü düşünüyoruz. Devletimizden yardım istiyoruz. Bari ölüyse de bulunsun kardeşimin mezarı olsun, dualar edelim" dedi.
Keskin’in Mersin’de yaşayan ağabeyi Salih Keskin, 8,5 yıldır bir umutla kardeşini arıyor. 6 kardeşten biri olan kardeşiyle ilgili yetkili birçok yere başvuru yaptığını söyleyen Keskin, henüz bir sonuç alamadıklarını dile getirdi. Kardeşinin 1996 yılında çalışmak üzere Alanya’ya gittiğini, burada bir süre bar ve restoranlarda çalıştıktan sonra 2005 yılında kendisine hediyelik eşya satışı yapan bir iş yeri açtığını belirten Keskin, "Kardeşimle 2-3 güne bir görüşürdük. Bizi sürekli arardı. Yaz sezonunda çalışır sezon bitti mi mutlaka bizi ziyarete gelirdi. En son 2008 yılındaki Ramazan ve Kurban bayramlarında geldi. O tarihten sonra kardeşimle görüşmedik" şeklinde konuştu.

"Babamın vefat haberini vermek için gittiğimizde tam olarak kaybolduğunu anladık"
2009 yılında kardeşinin kaybolduğunu ancak akıllarına kötü bir şey gelmediğini kaydeden Keskin, "Çünkü kardeşim deri üzerine iş yaptığı için sık sık yurt dışına gider ve gelirdi. O yüzden telefonu kapalıdır, müsait değildir, çalışıyorduk diyerek bir şey yapmadık. Ancak 25 Ocak 2012’de babam vefat etti ve bir gün sonra bizde kardeşime haber vermek istedik ama yine ulaşamadık. Oradaki tanıdıklarla görüştük ve kardeşimin kayıp olduğunu söylediler. Ondan sonra Alanya’ya giderek araştırma yaptık. Komşuları 2009 yılından beri kardeşimin orada olmadığını, o tarihten sonra hiç görmediklerini ifade ettiler. Biz hep yurt dışındadır, işi vardır diye düşünüyorduk. Bizim kardeşimizin kaybolacağı aklımıza gelmezdi. Babam vefat edince biz 2-3 gün sonra olayı öğrendik. Yani tam anlamıyla 3 yıl sonra biz kaybolduğunu anladık" diye konuştu.

"Kardeşimin öldürüldüğünü düşünüyoruz"
Olayı öğrendikten sonra kardeşinin bulunması için birçok yetkili merciye başvurduklarının altını çizen Keskin, "Şu ana kadar bir sonuç alamadık. 8,5 yıldır ne kardeşiminden ne de başvurduğumuz mercilerden bize bir dönüş olmadı, ses, seda çıkmadı. Devletimizden iki yardım istiyoruz. Alanya’da konuştuğum bazı kişilerin çelişkili ifadeleri oldu. Yani orada şüpheli kişiler var. Bizim ip ucu aldığımız kişiler var. Çünkü kardeşimizin öldürüldüğünü düşünüyoruz. Yoksa kardeşim bizi arardı. Hadi bizi aramıyor bir arkadaşını, hiç kimseyi mi aramaz. Bunun dışında bir kişi bile kardeşimi görmez mi? Öldürüldüğünü düşünüyoruz. Devletimizden kardeşimizin ölü veya dirisinin bulunmasını istiyoruz. Diriyse zaten görürüz, öldüyse de cesedini alalım, bir mezar yapalım ve dualar edelim. Bu bizim öz kardeşimiz. Bu kardeşimizi biz dışarı atmadık. En ufak ve en sevdiğimiz kardeşimiz bizim" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum