Reklam

Down sendromlu gençler, ürünleriyle hayran bıraktı

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi’nde eğitim alan down sendromlu gençler, ’İŞKUR Şiş Örücülüğü’ projesi kapsamında ürettikleri el işleri ürünlerini Down Kafe’de sergiledi. Başkan Tarhan, “Gençler, özenle hazırlanmış birbirinden muhteşem ürünler ortaya çıkarmışlar” dedi..

Down sendromlu gençler, ürünleriyle hayran bıraktı
Editör: Karamanca
20 Ekim 2017 - 13:44




Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi’nde eğitim alan down sendromlu gençler, ’İŞKUR Şiş Örücülüğü’ projesi kapsamında ürettikleri el işleri ürünlerini Down Kafe’de sergiledi. Başkan Tarhan, “Gençler, özenle hazırlanmış birbirinden muhteşem ürünler ortaya çıkarmışlar” dedi.
Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Down Kafe, birbirinden eğlenceli ve anlamlı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda, ZİÇEV’de el işleri üzerine eğitim alan down sendromlu gençler, ürünlerini Down Kafe’de görücüye çıkardı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da serginin açılışına katılarak, gençlerle bir araya geldi. Müzik eşliğinde oyunlar oynayan gençler, zumba dansı gösterisi yaparak izleyicilerden büyük alkış aldı.
Başkan Tarhan, sergide yaptığı konuşmada, down sendromlu gençlere her konuda destek olacağını belirterek, “ZİÇEV ile birlikte çeşitli projelere imza atıyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerimize Mezitli halkı fazlasıyla ilgi gösteriyor. Belediye olarak biz de elimizden geldiğince down sendromlu gençlerimize destek oluyoruz. Bugün burada çok özel bir sergi düzenlemişler. Gerçekten de özenle hazırlanmış, birbirinden muhteşem ürünler ortaya koymuşlar. Bu ürünlerin satışını arttırmak ve destek olmak amacıyla kendilerine Mezitli’nin neresinde isterlerse oraya stant açabileceklerini söyledik. Çok mutlu oldular. Belediye olarak her türlü desteği sağlayacağız” dedi.
Sergi, 22 Ekim Pazar gününe kadar devam ziyarete açık kalacak. Yetkililer, ürünlerin 21 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den sonra Aratos Spor Tesisleri’nde sergileneceğini bildirdi. Ürünlerden elde edilen gelir, down sendromlu çocukların eğitimi için kullanılacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum