Reklam

Bakan Elvan, terör saldırısında yaralananları ziyaret etti

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de önceki gün polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis memurları ve sivil vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde emniyet teşkilatıyla da bir araya gelen Elvan, “Terör örgütleri mensupları hangi deliğe girerlerse girsinler bulacağız ve gereğini yapacağız” dedi..

Bakan Elvan, terör saldırısında yaralananları ziyaret etti
Editör: Karamanca
19 Ekim 2017 - 14:21




Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de önceki gün polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan polis memurları ve sivil vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde emniyet teşkilatıyla da bir araya gelen Elvan, “Terör örgütleri mensupları hangi deliğe girerlerse girsinler bulacağız ve gereğini yapacağız” dedi.
Bakan Lütfi Elvan, Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi Dikenliyol kavşağında önceki gün meydana gelen terör saldırısının ardından bugün geldiği kentte, Valilik ziyaretinin ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne geçti. Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve müdür yardımcıları tarafından karşılanan Elvan’a, Vali Ali İhsan Su da eşlik etti.
Burada emniyet mensuplarıyla bir araya gelen Elvan, Müdür Şahne’ye, emniyet mensuplarına ve Mersin halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Elvan, burada yaptığı konuşmada, başta Vali ve Emniyet Müdürü olmak üzere emniyet teşkilatında çalışan tüm mensupların, cansiparane bir şekilde bir taraftan terörle, bir taraftan uyuşturucuyla mücadele, diğer taraftan da trafikle ilgili tedbirler ve şehrin güvenliği için çabaladıklarını söyledi. Hükümetin bir üyesi olarak, Mersin’de Vali, Emniyet Müdürü ve tüm emniyet mensuplarının gecelerini gündüzlerine kattıklarını gözlemlediğini belirten Elvan, “Geceniz yok, gündüzünüz yok, hafta sonu çalışıyorsunuz. Sadece ve sadece şehrimizin güvenliği, ülkemizin birliği, bütünlüğü ve geleceği için mücadele veriyorsunuz. Her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Emniyet mensuplarımızın terörle mücadelede verdikleri çaba takdire şayandır”
Emniyet mensuplarının, özellikle terörle mücadele konusunda verdikleri büyük çabanın takdire şayan olduğunu vurgulayan Elvan, “Birçok ilde tespit edilen terör örgütü mensupları bile sizlerin sağladığı, aktardığı bilgilerle oralarda yakalanıp tutuklanan kişiler. Bu konuda vatandaşlarımız şundan emin olsunlar; güvenlik güçlerimiz, emniyet mensuplarımız gecesini gündüzüne katıyorlar, bu terörün kökünü kurutmak, ülkemizin önünü açmak, birliğini, bütünlüğünü daim kılmak için. Her biriniz vatanını, devletini, milletini, ay yıldızlı al bayrağını seven kardeşlerimizsiniz ve bu uğurda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunuzu da biliyorum. Bir kez daha size şükranlarımı sunmak istiyorum. Büyük bir mücadele örneği veriyorsunuz ve bu çabalarınızın neticelerini de birlikte alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mersin, uyuşturucuyla mücadelede 81 il arasında birinci oldu”
Uyuşturucuyla mücadele konusunda da ortaya konulan yol haritası çerçevesinde Mersin emniyetinin çok yoğun bir çaba sarf ettiğini dile getiren Elvan, şöyle devam etti:
“Mersin’de birçok mahallede en öncelikli sorun uyuşturucuydu. Bugün uyuşturucu konusu hemen hemen gündemden düşmüş durumda. Bu sizlerin başarısı. Bunun neticesini de birlikte gördük, Türkiye genelinde 81 il içerisinde uyuşturucu ile mücadele konusunda birinci seçilen il Mersinimiz, Mersin Emniyet Müdürlüğü oldu. Hepinizi kutluyorum.”

“Terör örgütleri mensupları hangi deliğe girerlerse girsinler bulacağız ve gereğini yapacağız”
Bu çabaların sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Elvan, şunları söyledi:
“Bir taraftan PKK, diğer taraftan DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle mücadelemiz devam edecek, diğer taraftan vatandaşımızın güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirlerimiz ve uyuşturucu ile mücadelemiz de devam edecek. Sizler, çok önemli, hayati bir vazifeyi yerine getiriyorsunuz. Sizin değeriniz hiçbir zaman ölçülemez. Sizlerle ne kadar gurur duysak, sizlere ne kadar müteşekkir olsak azdır. Bu mücadelemiz birlikte devam edecek, Mersinimiz için de Türkiye’miz için de çok daha iyi, parlak günleri birlikte yaşayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. O terör örgütleri mensupları hangi deliğe girerlerse girsinler, hangi taşın arkasına saklanırlarsa saklansınlar gideceğiz, bulacağız ve onların gereğini yerine getireceğiz. Sizlerin kararlılığıyla terörün kökünü de kurutacağız.”
Elvan daha sonra terör saldırısında yaralanan ve tedavileri Mersin Tıp Fakültesi Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi ve Özel Forum Yaşam Hastanesinde devam eden polis memurları ve sivil vatandaşları ziyaret ederek, kendilerine ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Elvan, hastane yetkililerinden yaralıların durumu hakkında da bilgi aldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum