Reklam

Karaman'daki sahte mitçiler olayında flaş gelişme

Karaman’da kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıtarak...

Karaman'daki sahte mitçiler olayında flaş gelişme
Editör: Karamanca
19 Ekim 2017 - 14:46




Karaman’da kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıtarak bir esnaftan 25 bin lira almaya çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine koyulan şahıslarla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre; tutuklanan şahıslardan Güray Y. Operasyonla yakalandığı güne gelinceye kadar son bir ay boyunca, Karaman Kültür Müdürlüğü’ne gelerek görüşme yapmış. Her haftanın belirli günlerinde mesai bitimine denk gelen saatlerde (17.00’dan sonra) Kültür Müdürlüğüne gelen Güray Y.’nin Kültür Müdürü Abdullah Kılıçla saatlerce özel görüşme yaptığı iddia edildi. Öte yandan Güray Y.’nin Kurum görevlilerine ‘Müdür Bey’e haber verin, Ankaralı Komutan geldi deyin’ şeklinde konuştuğu öne sürüldü.

Sahte MİT’çilerin bu olay öncesi haklarında FETÖ’den işlem yapıldığı öğrenilirken, Kültür Müdürü Abdullah Kılıç’ın duyarlı tutumu sayesinde bu ekibin takibe alındığı öğrenildi. Son olarak Kültür Müdürü Abdullah Kılıçla görüşen sahte mitçilerin Karaman'da bir tarihi eseri çıkartmak için müdüre baskı kurmaya çalıştıklarıda gelen bilgiler arasında.

Sahte MİT’çiler Olayı

Karaman’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda; esnaf M.Ş.’nin iş yerine gelen G.Y. ve C.A. kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtarak, esnafa uyuşturucu ticareti nedeniyle takip edildiğini, yanlarında getirdikleri uyuşturucu maddeyi iş yerinde bulmuş gibi işlem yapabileceklerini söyleyerek kendisinden 25 bin lira istedi. M.Ş.’nin şikâyeti üzerine çalışma başlatan polis, söz konusu kişileri takibe aldı. G.Y.’nin kullandığı 33 KHF 08 plakalı aracı şehir merkezinde durdurarak arama yapan ekipler, araçta geçersiz ibareli 393 adet 200 euro, 182 adet 200 lira ve 186 adet 50 lira buldu. Otomobilin bagajında ise aynı renk ve model araca ait olduğu tespit edilen ikiz plaka, 2 adet telsiz, değişik isimler adına düzenlenmiş kimlikler, 4 adet cep telefonu, G.Y. adına düzenlenmiş sahte MİT personel kimliği ve sahte TSK personel tanıtma kartı ile araçta takılı sesli ve ışıklı ikaz cihazı ele geçirildi. Gözaltına alınan G.Y. ve C.A. emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Haber/Karamanca.net/Be. Ra.

YORUMLAR

  • 0 Yorum