Reklam

Tarsus'taki gizemli kazının görüntüleri ortaya çıktı

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 ayı aşkın süren gizemli kazıdaki tünel ve kurulan iskele görüntülendi..

Tarsus'taki gizemli kazının görüntüleri ortaya çıktı
Editör: Karamanca
18 Ekim 2017 - 06:34




Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 ayı aşkın süren gizemli kazıdaki tünel ve kurulan iskele görüntülendi.
Tarsus’ta 82 Evler Mahallesi’nde, gecekondu tipi bir evde özel harekat polisleri gözetiminde yapılan esrarengiz kazı, 11 ayı aşkın sürerken, kazı alanının girişi ve kurulan düzenek çalışmaların ne boyutta olduğunu gösteriyor.
Küçük Sanayi Sitesi civarında birkaç evin altında yapılan kazı, 13 Kasım 2016’dan bu yana devam ediyor. Özel harekat polislerin korumasında olan kazı çalışması, gizemini koruyor. Sokak girişlerinin kapatıldığı alanda hummalı bir çalışma devam ediyor. Gizemli kazıdaki tünel ve kurulan iskele ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Bir polis memurunun defineciler tarafından öldürüldüğü iddiasıyla başlayan ve özel harekat polislerinin güvenlik önlemi aldığı kazı kapsamında sokağa yaklaşan herkes uzaklaştırılırken herhangi bir resmi açıklama da yapılmıyor.

Her açıklık mavi branda ile kapatıldı
11 aydır süren kazı, türlü spekülasyon ve şehir efsanesini de doğurdu. Kimi Danyal Peygamber’in hazinesinin, kiminin Dakyanus’un hazinesinin olduğu söylentileri arasında yapılan kazı bölgede merak konusu oluyor. Kazı alanının üstü ve alanın görülebileceği hemen her açıklık mavi branda ile kapatılırken evin avlusunda olup bitenin dışarıdan görülmemesi için duvarların üstüne tel örgüler çekildi.
Öte yandan kazının ilk başladığı günlerde çevredeki binalara keskin nişancıların yerleştirildiği, evin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında ise tam donanımlı özel hareket polisinin aldığı güvenlik önlemleri, bölgede oturan vatandaşların aşırı tepkisini çekince biraz hafifletildi.
Nöbetçi polisler çevreyi sürekli kontrol ederken, kazının ne zaman biteceği ise söylenmiyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum