CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Karaman'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan Karaman'da
Editör: Karamanca
17 Ekim 2017 - 17:06




CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, bir yakınının cenazesine katılmak üzere geldiği Karaman’da ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  
  Partisinin il binasında partililerle buluşarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bülent Tezcan, Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Tezcan, “Hayat gelip geçici, hepimiz yaşarken, hem ahiretimizi hesap edeceğiz, hem de bu dünyayı güzelleştirmek için uğraşacağız. Önceki genel başkanımız Deniz Baykal, şu anda rahatsız. Ona Allahtan şifa diliyorum. Biran önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bugün bir ameliyat daha oldu. Gelen haberler iyi. İnşallah tez zaman da o da yeniden aktif çalışma hayatına döner. Baykal, Türk siyasetinin yetiştirdiği önemli simalardan birisidir" diye konuştu.


  “Bizler imam hatibe karşı değiliz ”


  Eğitim konusuna da değinen Tezcan, “Eğitimde yeni bir devrim yapmadan memleketi ayağa kaldırmak mümkün değil. Eğitimi ayağa kaldıracağız. Yeni baştan hiç kimse bütün ülkede kendi anlayışına göre tek tip okul oluşturamaz. Eğer eğitim sistemini ayağa kaldırırsanız, ülke dünyanın zengin güçlü ülkeleri arasına girer. Gelişmenin yolu eğitimden geçiyor. Üretim yapmayan ülke zenginleşemez. Hazır yedi olur. Herkese ihtiyaca göre eğitim vereceksiniz. Bizler imam hatibe karşı değiliz. Ama bütün okulları imam hatip yapmanıza karşıyız. Bu memleketin herkese ihtiyacı var. Din adamına da ihtiyacı var, bilim adamına da ihtiyacı var. Sanayiciye de ihtiyacı var, çiftçiye de ihtiyacı var. Niye bizi tekbir anlayışa mahkum etmeye çalışıyorsunuz. İtiraz bu, şikayet budur. Memleket kendi içinde bir birini anlamayan birbirini dinlemeyen siyasetçilere teslim olmuş. Böyle siyaset istemiyoruz. Böyle yönetim istemiyoruz. Böyle ülke istemiyoruz diye konuştu.


  “Orta Doğu kan gölüne döndü”


  Orta Doğunun kan gölüne döndüğünü söyleyen Tezcan, ”Türkiye olarak bizim Orta Doğudaki çatışmanın orta yerinde işimiz nedir? Suriye parçalansın diye niye uğraşıldı. Dünyanın her yerinden birileri geliyor, Orta Doğuda birbirlerini boğazlıyorlar. Bir heves tutturdular Emevi Camisinde namaz kılacağız diye, Süleyman Şah Türbesinde abdestleri bozuldu. Onun için diyoruz ki Türkiye’nin huzura ihtiyacı var. Oğlu askerde vatan görevini yapan anada huzur istiyor. Oğlu şehit olmuş, tabuta sarılmış anada huzur istiyor. Oğlu terör örgütünün kancasına düşmüş anada huzur istiyor. Huzur anaların sesidir. Şehidin anası da, teröristin anası da huzur istiyor. Demek ki biz huzuru inşa edeceğiz. Siyasetçinin görevi huzuru inşa etmektir dedi.

bülent tezcan karamanda

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum