Karaman TEMA Yeşildere ve Taşkale'de

Karaman Genç TEMA olarak KMÜ öğrencilerinin yoğun katılımlarıyla

Karaman TEMA Yeşildere ve Taşkale'de
Editör: Karamanca
17 Ekim 2017 - 15:52




Karaman Genç TEMA olarak KMÜ öğrencilerinin yoğun katılımlarıyla, Atatürk’ün ata yurdu Taşkale ve Yeşildere’yi kapsayan gezi gözlem inceleme ve çevre temizliğinde farkındalık yaratmayı amaçlayan enerji ve heyecan dolu gezi düzenledi.

Geziyle ilgili yapılan açıklamada; ''İbrala(Yeşildere) barajı ve vadisi Manazan tarihi yerleşkesi Taşkale(Kızıllar) Gürlük ve İncesu mağaralarını rehber eşliğinde gezerek bilgilerimizi arttırdık. Doğal tarihi kültürel birikimlerin izlere katkıları dışında görsel şölene dönüşen sonbahar manzarası etkileyiciydi. Vadi içindeki fosil kalıntıları görmeye değer bir detaydı. Gürlük alabalık tesislerindeki lezzetli öğle yemeğinin ardından gezdiğimiz İncesu mağarası Karamanın turizm potansiyelinin zenginliğinin bir başka göstergesiydi. Atatürk’ün ata yurdu Taşkale’deki gezimiz manevi açıdan çok anlamlıydı.

Doğadaki bitki türlerinin çeşitliliği ve gelişen yeşil orman dokusu biz Genç TEMA’cıların umutlarını da yeşertmişti. Ağaç sevgisi doğayı koruma canlı türlerini tanıma bilinciyle yaptığımız bu gezimizde çevre temizliği de yaparak TEMA düşünce yelpazesinin ne kadar geniş olduğunu göstermeye çalıştık. İnsan doğa ilişkisinin kurulmasındaki hassasiyetleri anlamaya ve anlatmayı hedefledik'' denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum