Reklam

Topucak Mahallesi yeniden düzenlenecek

Karaman Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı

Topucak Mahallesi yeniden düzenlenecek
Editör: Karamanca
17 Ekim 2017 - 15:44




Karaman Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle Topucak Mahallesi’nde sokak sağlıklaştırma ve meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek.


Karaman Belediyesi’nde düzenlenen protokol imza törenine; Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile KOP uzmanları katıldı. 


İhsan Bostancı: “Yaşayan kentsel alan oluşturacağız”


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın talimatlarıyla KOP İdaresi’nin Sosyal ve Kültürel Altyapılarının Geliştirilmesi programı dahilinde gerçekleştirilecek olan proje ile yaşayan kentsel alanlar oluşturulacağını vurgulayan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı şunları söyledi:


“Topucak I ve Topucak II Yenileme Alanı Uygulama Projesi kapsamında Karaman ilindeki tarihi ve mevcut dokunun canlandırılması amacı ile Karaman Belediyemiz tarafından yürütülecek çalışmalara mali destek sağlıyoruz. Yenileyerek koruma, yaşatılarak kullanma ilkesi çerçevesinde yapılacak çalışmalar neticesinde Topucak bölgesinin tarihi yapısından dolayı yaşayan bir kentsel alana dönüştürülmesi ve Karaman turizmine kazandırılması hedeflenmektedir.” 


Başkan Çalışkan: “KOP İdaresinden 7 Milyon liralık destek”


Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, Topucak I ve Topucak II yenileme alanlarında sokak sağlıklaştırma ve meydan düzenleme çalışmalarının Bakanlar Kurulu kararı ile gündeme alındığı belirterek: “Bu çerçevede KOP İdaresi ile Karaman Belediye Başkanlığı arasında bugün yapılan işbirliği protokolü sayesinde projenin uygulamasında kullanılmak üzere 7 milyon lira Belediye Başkanlığımıza aktarılmış oldu. Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın şahsında Bakanlık çalışanlarımıza ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza Karaman halkı adına çok teşekkür ediyorum. Karaman’ın gelişmesi, büyümesi sadece Karamanlılar için değil, tüm KOP Bölgesi için önemlidir” diye konuştu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum