Reklam

Karaman'daki fuar ve kongre merkezine Lütfi Elvan'ın ismi verildi

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilerek MEVKA işbirliğinde

Karaman'daki fuar ve kongre merkezine Lütfi Elvan'ın ismi verildi
Editör: Karamanca
16 Ekim 2017 - 16:58




Karaman Belediyesi tarafından projelendirilerek MEVKA işbirliğinde yapımına başlanan ve çalışmaları tamamlanan Fuar ve Kongre Merkezi'ne belediye meclisi kararı ile Kalkınma Bakanı hemşehrimiz Lütfi Elvan'ın ismi verildi.

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen, MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) ve Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde 20.035 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan Fuar ve Kongre Merkezi tamamlandı. Fuar ve Kongre Merkezi 26 Ekim 2017 tarihinde Karaman Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ile açılacak. Merkezdeki son hazırlıkları inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çalışkan'a Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da eşlik etti.


İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: “Karamanımızın fuar, kongre, organizasyon ve tanıtım anlamında bir çok ihtiyacını karşılayacak olan Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Karaman Ziraat Odası'nın geleneksel hale getirdiği Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı bu yıl burada yapılacak. Bu vesile ile Fuar ve Kongre Merkezi'nin açılışını da yapmış olacağız.”


Fuar ve Kongre Merkezi'ne Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan'ın İsmi Verildi


Fuar ve Kongre Merkezi’nin özellikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Fuar ve Kongre Merkezi yaklaşık 12 Milyonluk bir yatırımdır. Birçok proje, yatırım ve hizmetin Karamanımıza kazandırılmasında büyük emeği ve katkısı olan hemşehrimiz Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın bu güzel projede de emeği oldukça büyük. Bu nedenle Ekim ayı olağan belediye meclis toplantımızda Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın isminin bu merkeze verilmesi için konuyu gündemimize aldık. Belediye meclisimizin kararı ile yapımını tamamladığımız Fuar ve Kongre Merkezi'nin ismi Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi olmuştur. Şehrimize böylesine güzel yatırımların gerçekleşmesinde bizlere imkân veren, katkı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere, tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, emeği geçen herkese şahsım ve Karamanlı hemşehrilerimiz adına gönülden teşekkür ediyorum. Karamanımıza hayırlı olsun” dedi.

karaman fuar ve kongre merkezi

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum