Reklam

Doğanhisar'da sulama yatırımları hızlandı

İlçelerde sulama göleti ve damlama sulama yatırımlarını artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Doğanhisar ilçesine bağlı Uncular Mahallesinde yapımını son aşamaya getirdiği göletle bin 410 dekar alanı daha suya kavuşturacak..

Doğanhisar'da sulama yatırımları hızlandı
Editör: Karamanca
16 Ekim 2017 - 09:41




İlçelerde sulama göleti ve damlama sulama yatırımlarını artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Doğanhisar ilçesine bağlı Uncular Mahallesinde yapımını son aşamaya getirdiği göletle bin 410 dekar alanı daha suya kavuşturacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde yapmayı sürdürdüğü sulama göleti ve damlama sulama yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarım projelerine destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi. Çiftçiye verdikleri fide ve fidan desteklerinin yanında sulama yatırımlarının da devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, susuzluk nedeniyle tarımın yapılamadığı, her geçen gün nüfusun azaldığı bölgelerde göletler ve damlama sulama tesisleri yaptıklarını ifade etti. Doğanhisar ilçesinin Uncular Mahallesine gölet ve damlama sulama tesisi kazandırmak için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Akyürek, 90 bin metreküp su depolama hacmine sahip olacak göletin gövde inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi. Proje tamamlandığında bin 410 dekar sahanın sulama imkanına kavuşacağını belirten Başkan Akyürek, tarımsal üretimi artıracak yatırımla Uncular Mahallesi halkının yıllık gelirinde yaklaşık bir milyon liralık artışın hedeflendiğini vurguladı.
Kalkınma Bakanlığı kaynaklarının da kullanıldığı Doğanhisar Uncular Göleti ve Damlama Sulama Tesisi 1 milyon 800 bin liraya mal olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum