Reklam

Er, stajyer avukatlardan toplumsal yaşamda etkin olmalarını istedi

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, stajyer avukatlara kendilerine bir alan seçerek o alanda uzmanlaşmalarını önererek, toplumsal yaşamda da etkin olmalarını istedi..

Er, stajyer avukatlardan toplumsal yaşamda etkin olmalarını istedi
Editör: Karamanca
14 Ekim 2017 - 09:17




Mersin Barosu Başkanı Ali Er, stajyer avukatlara kendilerine bir alan seçerek o alanda uzmanlaşmalarını önererek, toplumsal yaşamda da etkin olmalarını istedi.
Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 10 stajyer, Mersin Barosu Başkanı Er’i makamında ziyaret etti. Baro Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir’in de katıldığı ziyarette, stajyer avukatların mesleki sorularını yanıtlayan Başkan Er, stajyerlere bazı önerilerde de bulundu. Hukuk fakültelerinin sayısının hızla arttığına, buna bağlı olarak mezun sayısının da arttığına dikkat çeken Er, “Avukat sayısının her geçen gün artması, beraberinde bazı zorlukları da getiriyor. Ayrıca hukuk, hem ulusal hem de uluslararası boyutta sürekli gelişiyor. Bunun için kendinize en uygun alanı seçerek, o konuda uzmanlaşmalısınız. Hukukçu kimliğiniz, hukuk devleti ve adalete ulaşmadaki görev ve sorumluluğunuz, insan hakları savunuculuğu gibi özellikleriniz ile toplumsal yaşamda etkin olmalısınız. Bunun için baromuzun olanaklarından faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Alanında uzman olan avukatlarımız tarafından verilen seminerlerimiz ve eğitim programlarımız ile kütüphanemizden faydalanmanız, mesleki ufkunuzu genişletecektir. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum