Bingöl'de kanserle mücadelenin önemini anlatıldı

Memorial Diyarbakır Hastanesi tarafından Bingöl İli Sağlık Yöneticileri, Bingöl Devlet Hastanesi Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Genel Cerrahi, Üroloji ve Göğüs Cerrahi Uzmanları ile Bingöl Aile Hekimlerine yönelik, Memorial Diyarbakır Hastanesi Kanser Merkezi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Ali Kaplan ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Murat Akın’ın “Kanser Tedavilerinde Son Gelişmeler” başlıklı sunumlarıyla seminer düzenlendi..

Bingöl'de kanserle mücadelenin önemini anlatıldı
Editör: Karamanca
14 Ekim 2017 - 08:59




Memorial Diyarbakır Hastanesi tarafından Bingöl İli Sağlık Yöneticileri, Bingöl Devlet Hastanesi Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Genel Cerrahi, Üroloji ve Göğüs Cerrahi Uzmanları ile Bingöl Aile Hekimlerine yönelik, Memorial Diyarbakır Hastanesi Kanser Merkezi’nden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Ali Kaplan ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Murat Akın’ın “Kanser Tedavilerinde Son Gelişmeler” başlıklı sunumlarıyla seminer düzenlendi.
Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Bayındır, Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Halim Aksu, Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Ekin, Bingöl 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Samet Tatlı ile birlikte birçok hekim ve yetkilinin katılım gösterdiği seminerin açılış konuşmasında Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastaneleri Direktörü Dr. Abdurrahman Aktaş kanserle mücadelenin önemine vurgu yaparak, “Bu amaçla Memorial Diyarbakır Hastanemizde “radyoterapi, kemoterapi ve PET-CT’yi kapsayan bir kanser merkezi oluşturup yaklaşık 5 yıldan bu yana bölge insanımıza hizmet veriyoruz. Merkezimize sadece Türkiye’den değil, çevre ülkelerden de hasta kabul ediyoruz. Memorial Sağlık Grubu olarak tam teşekküllü bir kanser merkezini halkımızın hizmetine sunmaktan mutluyuz. Merkezimizde multi disipliner bir anlayışla her türlü kanser tedavisi yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşmacılar Doç. Dr. M. Ali Kaplan ile Uz. Dr. Mehmet Murat Akın, kemoterapi protokollerinde yer alan akıllı ilaçlar ve aşıların tedavideki yerleri, radyoterapide sağlıklı hücrelere zarar verilmemesi için kullanılan cihazların teknolojik gelişimler katılımcılara anlatıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum