Reklam

Olympos'u koruma amaçlı plan çalışmaları başladı

Antalya’nın Kemer ilçesi Çıralı Mahallesi sınırları içinde bulunan Olympos Kazı Evinde; Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, Olympos Kazı Başkanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI Bölge Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü Temsilcilerinin katıldığı toplantıda Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı tartışıldı..

Olympos'u koruma amaçlı plan çalışmaları başladı
Editör: Karamanca
14 Ekim 2017 - 09:23




Antalya’nın Kemer ilçesi Çıralı Mahallesi sınırları içinde bulunan Olympos Kazı Evinde; Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, Olympos Kazı Başkanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI Bölge Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü Temsilcilerinin katıldığı toplantıda Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı tartışıldı.
Toplantıda Olympos’da uygulanması planlanan Koruma Amaçlı İmar Planı ön çalışmaları görüşüldü. Toplantıda bir dizi kararlar alındı. Alınan kararlar çerçevesinde, ’Alanın turizm alanı olması ve plan yapma yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olması nedeniyle burada oluşturulan görüş ve önerilerin nihai yol haritasının oluşturulabilmesi için Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünde Kumluca Belediyesinin başkanlığında ivedilikle bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştır’ denildi.
Ayrı alınan diğer kararlarda da, 1/2500 ölçekli Nazım İmar Planı yapılması, planlama sınırlarının belirlenmesi çalışmalarının sonuçlandırılarak ilgili kurumlara iletilmesi, hazırdaki haritaların belirlenmesi, kadastro bilgilerinin güncellenmesi, analiz çalışmalarının yapılması, anket çalışmalarının yapılması, palan raporuna girmek üzere alanın arkeolojik değerlendirme raporu ile kazı başkanlığınca daha önce elde edilen flora ve faunasına ilişkin raporlar ile plan altlığının sayısal verisini Antalya Büyükşehir Belediyesine iletilmesine karar verildi. Toplantı sonunda çalışmaların 6 ay içinde tamamlanması da uygun görüldü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum